YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Filosofiaa raakana - Johdatus kyyniseen realismiin

Airaksinen, Timo

"Olen todella pitkään - oikeastaan aina - pohtinut seuraavaa ongelmaa: kuinka ja miksi ihminen puhuu itselleen, keskustelee itsensä kanssa oman päänsä sisällä. Tekevätkö kaikki niin? Jos kaikki keskustelevat, tekevätkö kaikki sen samalla tavalla ja yhtä intensiivisesti? Vaikea sanoa, ihmiset ovat kuitenkin erilaisia, ja asian tutkiminen on vaikeaa. Kuinka verrata kahden ihmisen päänsisäistä maailmaa, jonne ei kuitenkaan pääse kurkkaamaan."

Käytännöllisen filosofian professori emeritus Timo Airaksinen tunnetaan juuri käytännönläheisistä kirjoituksistaan. Tiukka ja suorapuheinen, mutta hyväntuulinen keskustelija on nimennyt uusimman teoksensa hänelle ominaiseen tapaan; "raakuutta" kuvaa myös teoksen alaotsikko Johdatus kyyniseen realismiin. Tämä voisi kuulostaa synkältä, mutta Airaksisen hienostelematon, sellaisenaan puhutteleva tyyli takaa mutkattoman lukukokemuksen. Hän täsmentää, että nämä kirjoitukset ovat hiomattomia erityisesti siksi jottei kävisi kuten monille hänen filosofiystävilleen, jotka hiovat hiomistaan, ja lopulta ajatukset jäävät pöytälaatikkoon.

Ymmärrettävyys ja tekstin ääressä viihtyminen ovat Airaksiselle tärkeitä, mutta silkasta viihteen tekemisestä hän haluaa kuitenkin sanoutua irti. Kaikkia käsitteitä ei voi yksinkertaistaa, mutta tässä teoksessa myös kertomuksellisuus tulee mukavasti lukijaa vastaan.

 

Kustantaja: Arktinen banaani
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789522704719
Ilmestymisvuosi: 2022
Kirjastoluokka: 17.3

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen4
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha2
Rosebud Tiedekulma1
Rosebud Maria1
Rosebud Kuopio3
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.