Mörkö-Marko

Wickström, Mika; Nyyssönen, Arto

Mörkö-Marko on kertomus lempääläläisestä pojasta, josta kasvoi monien jännittävien vaiheiden jälkeen koko kansan rakastama jääkiekkosankari. Teini-iässä Marko venähti niin pitkäksi, ettei hänelle tahtonut löytyä edes oikeankokoisia varusteita. Hänen hontelo ulkomuotonsa oli helppo pilkankohde, mutta poika päätti näyttää kaikille. Parikymppisenä Marko sai pukea päälleen Tampereen Ilveksen legendaarisen pelipaidan. Tampereelta matka jatkui Turkuun ja viimein myös jääkiekkokansan tietoisuuteen. Ennen pitkää hän vakuutti myös Suomen maajoukkueen valmentajat. 

Tässä hauskasti kuvitetussa ja tarinan muotoon kirjoitetussa teoksessa seurataan Mörkö-Markon matkaa Lempäälästä aina KHL-seura Jokerien ja Leijonien kapteeniksi, joka sai nostaa käsivarsilleen maailmanmestarien pokaalin. Mörkö-Marko on tarkoitettu lapsille, nuorille ja kaikille heille, joita kiinnostaa eräs jääkiekkokaukaloidemme kiehtovimmista tarinoista.

Mika Wickström (s. 1965) on Helsingissä asuva kirjailija, joka on erikoistunut lasten- ja nuortenkirjoihin. Hänen laajaan tuotantoonsa kuuluu kuvitettuja lastenkirjoja, romaaneja ja tietokirjoja. Hän on kirjoittanut myös elämäkerran pituushyppääjä Tommi Evilästä ja kosovolaistaustaisesta jalkapalloilijasta Shefki Kuqista. Wickströmille on myönnetty teoksistaan Tampereen kirjallisuuspalkinto, Vuoden parhaan urheilukirjan palkinto, Laivakello-palkinto sekä WSOY:n kirjallisuussäätiön tunnustuspalkinto. Hän on myös Helsingin Kirjailijat ry:n puheenjohtaja. Arto Nyyssönen (s. 1957) on sarjakuvataiteilija ja graafikko, joka on kuvittanut mm. toukokuussa 2020 ilmestyneen Teemu Pukki Babyn.

Kustantaja: Arktinen banaani
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789522704535
Ilmestymisvuosi: 2021

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Lastenkirjakauppa Rosebud Mini2
Rosebud Maria2
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kuopio0
Rosebud Katajanokka0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.