YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Tavallisia koteja - 1900-luvun suomalaista asumisen arkkitehtuuria, kuusi tarinaa
Ei saatavilla

Tavallisia koteja - 1900-luvun suomalaista asumisen arkkitehtuuria, kuusi tarinaa

Meriläinen, Sanna; Meriläinen, Hanna

Tämä kirja kertoo kuvin ja tekstein kuuden suomalaisen asuinrakennuksen tarinaa. Talot ovat tavallisia asuintaloja eri vuosikymmeniltä 1930-luvulta 1990-luvulle, mutta jokaisella on omat kiinnostavat erityispiirteensä. Kirjassa kerrotaan, mitkä ihanteet ja periaatteet ohjasivat aikanaan talojen suunnittelua ja miten nämä ihanteet ovat kestäneet aikaa. Asukkaiden haastatteluista ilmenee, että moni vuosikymmenien takainen ratkaisu toimii yhä. Sotien jälkeisinä niukkuuden ja tehorakentamisen vuosina suunniteltiin ja rakennettiin runsaasti viihtyisiä asuinalueita, jotka ovat edelleenkin haluttuja.

Runsas kuvitus koostuu historiallisista valokuvista ja tätä kirjaa varten v. 20142015 otetuista uusista kuvista. Se näyttää suomalaisen arjen ympäristön värikkäänä ja monimuotoisena: lähiöt ovat kaikkea muuta kuin harmaita. Kirjaa varten mittakaavassa piirretyt asema-, leikkaus- ja pohjapiirustukset havainnollistavat suunnitteluratkaisuja ja mahdollistavat kohteiden vertailun keskenään.

Kirja on tarkoitettu rakentamisen ammattilaisille, opiskelijoille, rakennuttajille, kaavoituksesta, rakentamisesta ja asumisesta päättäville viranomaisille sekä jokaiselle asumisen lähihistoriasta ja omasta asumisestaan kiinnostuneelle. Se kertoo, millaista asuinympäristöä ihmiset arvostavat ja mikä tekee kodista kodin.

Arkkitehti Sanna Meriläinen (s. 1981) suunnittelee rakennuksia, opettaa ja löytöretkeilee suomalaisen asuntoarkkitehtuurin lähihistoriassa. Strange Home Atlas -blogissa hän esittelee poikkeuksellisia koteja kun taas tässä kirjassa hän tutustui kirjoittamalla ja piirtämällä suomalaisen asuntorakentamisen viime vuosisataan, tavallisten kotien historiaan.
Valokuvaaja ja taidekasvattaja Hanna Leena Meriläinen (s. 1989) kuvasi koteja uudenlaisista näkökulmista.

Kustantaja: Rakennustieto
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789522671165
Ilmestymisvuosi: 2016

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.