Elämän pituinen ystävyys

Lindquist, Sini-Inkeri (toim.)

Mikä mies oli Leo Mechelin? Ainakin juristi, lehtimies, kunnallismies, professori, valtiopäivämies, senaattori, liberaali poliitikko, kirjailija, rauhanmies ja maan autonomian puolustaja. Aktiiviaikanaan 1870-luvulta lähtien hän teki voimiaan säästämättä työtä isänmaansa hyväksi.

Mechelinin elämästä voimme lukea hänen veljensä, Torsten Costianderin kirjeistä. Julkinen puoli on niissäkin esillä, mutta sitäkin enemmän yksityinen, vähemmän tunnettu. Mechelin oli luonteeltaan herkkä, hän harrasti musiikkia ja runoutta.

Ennen avioliittoaan hän oli kihlannut nuoruudenrakastettunsa Augustan, muttei aatelittomana kelvannut tämän isälle. Avioliitto Alexandra Lindroosin kanssa oli onnellinen ja yleisen ajattelun mukaan vailla rahahuolia. Se on kylläkin virhepäätelmä, sillä vekselit ja muut järjestelyt tulivat veljeksille tutuiksi.

Parempaa kertojanääntä voisi tuskin toivoa. Paitsi että Torsten Costiander oli sotilas, tilanomistaja, valtiopäivämies ja kuvernööri, hänellä oli myös sujuva kynä.

Kustantaja: Leo Mechelin säätiö
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789522648518
Ilmestymisvuosi: 2018
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2307Elämäkerrat

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen4
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 1
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.