YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Hyvitys

Sansal, Boualem

Boualem Sansalin ensimmäinen suomennettu romaani kertoo kahdesta algerialaisveljeksestä, jotka eivät voisi olla keskenään erilaisempia. Rachel on mallisiirtolainen, menestynyt ja lainkuuliainen. Nuori ja vihainen Malrich on tuuliajolla ja käy pariisilaislähiön jihadistimoskeijassa. Mutta miesten kohtalot kääntyvät, kun fundamentalistit tappavat heidän vanhempansa Algeriassa, saksalaisen isän ja algerialaisen äidin. Rachel tekee yllättäen itsemurhan ja jättää jälkeensä päiväkirjan, jossa hän kertoo tuskallisesta sukelluksestaan natsi-Saksassa vaikuttaneen insinööri-isänsä menneisyyteen. Kun totuus paljastuu Malrichille, hän näkee myös muslimifundamentalismin uusin silmin.

Teos rinnastaa islamistifundamentalismin ja natsismin ja on ensimmäisiä arabiromaaneja, jotka tarttuvat holokaustin tabuun. Se on osaltaan yritys paljastaa juutalaisten joukkomurhan merkitys sukupolvelle, joka on siitä paljolti tietämätön.

Boualem Sansal (s. 1949 Alger, Algeria) on ranskaksi kirjoittava algerialainen kirjailija, joka asuu Boumerdèsissä, Algeriassa. Hän on valmistunut insinööriksi ja väitellyt tohtoriksi taloustieteissä. Hän oli aiemmin teollisuusministeriön palveluksessa, mutta hänet erotettiin tehtävästään 2003 hänen kritisoituaan Algerian hallitusta.

Sansalin 50-vuotiaana kirjoittama esikoisromaani Le serment des barbares sai Ranskassa esikoiskirjapalkinnon. Hänen kirjansa on kielletty Algeriassa vuodesta 2006 alkaen. Le village de l’Allemand on hänen viides romaaninsa.

Nykyään Sansalia pidetään yhtenä Algerian tärkeimmistä kirjailijoista, joka on myös kansainvälisesti merkittävänä. Hän sai mm. 2011 Saksan kirjakauppiaiden rauhanpalkinnon ansioistaan kulttuurien välisen ymmärryksen ja vuoropuhelun edistäjänä.

Kustantaja: Into
Sidosasu:
ean: 9789522641359
Ilmestymisvuosi: 2012
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.