Nälkäinen lohikäärme : Kiinan marssi maailman talousmahdiksi
Ei saatavilla

Nälkäinen lohikäärme : Kiinan marssi maailman talousmahdiksi

Saraste, Petri & Lehberger, Frank-Rene

Kiinan kansantasavalta täytti 60 vuotta 1. lokakuuta 2009. Kommunistisen Kiinan avautumisesta on kulunut runsaat 30 vuotta, ja maan taloudellinen ja poliittinen vaikutusvalta kasvaa kovaa vauhtia. Tätä vuosisataa on jopa ryhdytty kutsumaan "kiinalaiseksi vuosisadaksi". Toukokuussa 2010 avautuu Shanghain maailmannäyttely, josta on tulossa historian suurin maailmannäyttely. Näyttelyyn odotetaan 70 miljoonaa vierasta. 

Mikä on Kiinan merkitys nyt ja tulevaisuudessa? Mitä Suomen ja Euroopan tulee Kiinasta ajatella? Pitääkö suomalaisten yhtiöiden olla Kiinassa olla ja kannattaako sinne enää mennä? Muun muassa näihin kysymyksiin kirjassa etsitään vastauksia monin esimerkein. Kirjoittajat ovat pohtineet Kiinan tilannetta muun muassa Nokian ja Shellin Jorma Ollilan, Koneen Antti Herlinin sekä Metson Jorma Elorannan kanssa. Esimerkkiyrityksinä kirjassa on myös muun muassa Coca-Cola, Danone ja Siemens.

Petri Saraste on MTV3:n Aasian-kirjeenvaihtaja vuodesta 2005. Hänet valittiin vuoden journalistiksi 2008. Aiempi teos Laowai - Kiinalaista menoa (2008). Frank-René LeBerger on politiikantutkija, sinologi, kirjailija ja kääntäjä. Hän on syntynyt Saksassa ja opiskellut Pariisissa. Hän on asunut Aasiassa jo 1980-luvulta, Pekingissä vuodesta 1997.

Kustantaja: Kirjapaja
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789522470478
Ilmestymisvuosi: 2016

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.