Yksinisi
Ei saatavilla

Yksinäisiä

Onerva, L.

"Te halveksitte runoilijana konttoristia minussa ja suomalaisena virolaista minussa." Näin sivaltaa Salme Tamm, yksi päähenkilöistä, joka etsii toimeentuloa ja uraa itsenäistyvän Suomen pääkaupungissa. Romaanissa hänen tehtävänään on myös välittää kärjistyvää suomalais-venäläistä kiistaa.

YKSINÄISIÄ laittaa törmäyskurssille Helsingissä 1917 toisiinsa kietoutuvat yksilöt ja heitä ohjailevat aatteet tai opit kansallisuuksista, sukupuolista ja luokista. Framille nousevat niin militarismi ja pasifismi kuin myös sosialismi, feminismi ja vegatarismi. Seitsemän päähenkilön dialogia pursuava kokonaisuus -- alaotsikoltaan ROMAANI NYKYAJALTA -- sykkii modernia etsintää ja älykkäästi esitettyä mittelöä uudistusmielisten ja vanhakantaisten kesken. Maailmansota riehuu, kansakunta repeää liitoksistaan ja kansalaisen on vaikea tunnistaa edes omaa etuaan.

Alun perin 1917 julkaistu YKSINÄISIÄ on tekijänsä kolmas ja viimeinen romaani. Eino Leino luonnehti sitä tuoreeltaan oikeutetusti "monumentaaliseksi ajankuvaukseksi" yhteisen pohjan puutteen leimaamasta moderniteetista ja sille ominaisesta irrallisuudesta. Muuten keskusteluun varaava teos pyrittiinkin teilaavilla arvosteluilla lähinnä hiljentämään, missä onnistuttiin turhankin hyvin. Nyt komea luoma ilmestyy ntamo-uusintapainoksena.

 

Kustantaja: ntamo
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789522158550
Ilmestymisvuosi: 2022
Kirjastoluokka: 84.2 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.