YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Kysy ja kurkista! Pakolaisuus

Daynes, Katie; Sousa, Ashe de

Miksi toiset joutuvat jättämään kotinsa?

Mitä tehdä, kun kotiin ei enää ole turvallista jäädä? Miljoonat ihmiset ympäri maailmaa ovat joutuneet pakenemaan vainoa ja väkivaltaa. Tämän ajankohtaisen tietokirjan luukkujen alta löydät vastauksen moniin pakolaisuutta koskeviin kysymyksiin. Suorien kysymysten ja pohdittujen vastausten avulla tämä kirja selvittää, mitä pakolaisuus todella tarkoittaa.

Pakolaisuuteen erikoistuneen asiantuntijajärjestön sekä eri puolilta maailmaa tulleiden pakolaisten ja avustustyöntekijöiden kanssa käytyjen keskustelujen pohjalta laaditut kysymykset kattavat pakolaisen matkan kaikki vaiheet - kodin jättämisestä ja hengenvaaralliselle matkalle lähtemisestä aina turvapaikan hakemiseen ja uuden kotipaikan löytämiseen asti. Kirjan kieli ja kohtaukset on suunniteltu huolellisesti nuoremmille lapsille sopiviksi, ja teos on hyödyllistä luettavaa niin koulussa kuin kotona. Pakolaisuudesta herääviä jatkokysymyksiä on hyvä pohtia yhdessä aikuisen kanssa. Tietokirja on kirjoitettu yhteistyössä Refugee Council -avustusjärjestön kanssa, ja sen upean kuvituksen on tehnyt ukrainalaistaiteilija Oksana Drachkovska.

Usbornen suositussa lasten tietokirjasarjassa lukija pääsee luukkujen kautta tiedon äärelle hauskasti ja moniulotteisesti. Sarjassa on ilmestynyt suomeksi jo kolmetoista innostavaa tietokirjaa: Lasten luukkukartasto: Kurkista maailmaan! / Roskat pois! Kurkista ja kierrätä / Kysy ja kurkista! Tenavien tietopankki / Kurkista avaruuteen / Kysy ja kurkista! Ihminen / Kuinka tietokone toimii? Kurkista ja koodaa! / Kurkista tietoon / Kysy ja kurkista! Maailman ympäri / Kysy ja kurkista! Hyvä vai paha muovi? / Kysy ja kurkista! Sää / Kysy ja kurkista! Tunteet / Kysy ja kurkista! Mitä rasismi on? / Kysy ja kurkista! Pakolaisuus

Katie Daynes on kirjoittanut lasten tietokirjoja lähes puolet elämästään. Hän rakastaa kyseenalaistaa maailmaa lapsen näkökulmasta. Daynes on kehittänyt suosittuja tietokirjasarjoja yhteistyössä englantilaisen Usborne-kustantamon kanssa, ja hän on kirjoittanut useita teoksia Tammen suomeksi julkaisemassa Kysy ja kurkista -luukkutietokirjasarjassa.

 

Kustantaja: Tammi
Sidosasu: muu
ean: 9789520460075
Ilmestymisvuosi: 2024
Kirjastoluokka: L 32.21

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter1
Rosebud Kaivopiha2
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.