YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Citizen Peter
Ei saatavilla

Citizen Peter

Alanen, Antti (toim.) & Möller, Olaf (toim.)

Peter von Bagh (s. 1943) on elokuvahistorioitsija, -ohjaaja, -käsikirjoittaja, palkittu tietokirjailija, Love Kirjojen perustaja, radio-ohjelmien tekijä, Filmihullu-lehden päätoimittaja (vuodesta 1968 lähtien!) ja festivaalijohtaja. Valovoimaisena sivistyksen puolustajana hän on ainutlaatuinen, lajinsa viimeisiä suomalaisen älymystön edustajia.

Ennen muuta hän on cinefiili. "Peter von Bagh on nähnyt kaikki katsomisen arvoiset elokuvat, ja useimmat niistä useammin kuin kerran. Puolen vuosisadan aikana, jonka hän on elänyt elokuvan parissa, hän on tavannut jokaisen neron, ikonin, uudistajan ja omintakeisuuttaan ylenkatsotun ohjaajan, jokaisen aliarvostetun mestarin ja joka ikisen arkistointiin vihkiytyneen persoonallisuuden, joka on omistautunut taiteemme varhaisille sarastuksille. Pitkän ikänsä saatolla Peter von Bagh on ehtinyt tutustua heihin henkilökohtaisesti, ja kun hän tämän ohella on suuri kertoja, armolahjanaan sekä voimakkaan käskevänsävyinen äänensä että sammumattoman huvittunut hymy katseessaan, hän pystyy kertomaan hyvän tarinan jokaisesta mestarista erikseen - etenkin kun hän niin mielellään välittää edelleen niitä asioita, jotka hän kaikkien heidän seurassaan viettämiensä tuntien aikana on oppinut.

Kyllä, von Bagh on totisesti harvinainen esimerkki täysillä eletystä elokuvaelämästä: legenda vanhan koulun cinefiliasta", kirjoittaa juhlakirjan toinen toimittaja, kölniläinen elokuvakriitikko Olaf Möller.

Citizen Peter tarkastelee Peter von Baghin monipuolista elämänuraa monesta näkökulmasta. Kirja sisältää myös Peter von Baghin omaa, ennen julkaisematonta materiaalia.

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789520109745
Ilmestymisvuosi: 2013
Kirjastoluokka: 991 Elämäkerrat

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.