YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Katkeamispiste

Lelic, Simon

August-palkittu holokaustikuvaus Łódźin getosta ja sen kiistellystä johtajasta

Łódźin kurjat on dokumenttiromaani, joka kertoo Puolan Łódźissa holokaustin aikana toimineesta getosta. Natsit asettivat geton johtajaksi juutalaisvanhimman Mordechai Chaim Rumkovskin, jonka tarinan teos kertoo. Rumkovski yritti säästää gettonsa tuholta tekemällä yhteistyötä natsien kanssa, mutta samalla hän alisti kansansa säälimättömään orjatyöhön ja piti itseään vallassa natsien avulla. Łódźin getto oli Puolan pitkäikäisin, ja se lopetettiin vasta venäläisten vallattua kaupungin 1945.

Łódźin kurjat on paitsi tarkka holokaustikuvaus, jonka tärkeimpänä lähteenä kirjailija käytti Łódźista löytynyttä 3 000 sivuista gettokronikkaa, myös Rumkovskin henkilökuva. Oliko lopulta­Auschwitzissa menehtynyt Rumkovski vain Wehrmachtin alihankkija ja vallanhimoinen omaneduntavoittelija vai sankari, joka teki kaikkensa pelastaakseen kansansa?

Łódźin kurjat sai August-palkinnon ja oli ehdokkaana Pohjoismaiden neuvoston palkintoon. Kirja on saanut varauksettoman ylistävän vastaanoton, ja sen oikeudet on myyty yli 20 maahan.

Ruotsalainen Steve Sem-Sandberg (s. 1958) on entisen Itä-Euroopan kysymyksiin ja aatehistoriaan erikoistunut toimittaja ja kirjailija, jolta Like on julkaissut aiemmin neljä teosta. Łódźin kurjat on hänen kansainvälinen läpimurtonsa.

”Järkyttävä, hieno ja tärkeä dokumenttiromaani Lodzin getosta sekä sen johtajasta jättää vastauksien rakentamisen lukijalle.” – Helsingin Sanomat

 

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789520104894
Ilmestymisvuosi: 2011
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2308Rikos

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 2
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.