YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Aina sitä jokin naula vetää: Erityispiirteet Etelä-Pohjanmaan historiassa

Ylikangas, Heikki

Lakeudet. Nuijasota. Puukkojunkkarit. Tervahaudat. Lapuan liike. Yritteliäisyys.

Aina sitä jokin naula vetää -kirjan nimessä tiivistyy yleinen käsitys eteläpohjalaisille ominaisesta yritteliäisyydestä. Siitä, miten yritteliäitä he oikeasti ovat, kertoo luistavalla tyylillään Heikki Ylikangas, historioitsija, joka tuntee kotimaakuntansa menneisyyden läpikotaisin.

Tällä kertaa Ylikangas keskittyy Etelä-Pohjanmaan historian erityispiirteisiin: kaikkeen siihen, mikä erottaa maakunnan Suomen toisista maakunnista.

Kirjassa kuljetaan Susiluolan ja Leväluhdan mysteereistä aina nykypäivään saakka. Välille mahtuu paljon – esimerkiksi sellainen merkillisyys, miksi eteläpohjalaiset esittivät niin nuijasodassa kuin vuoden 1918 kansalaissodassa pääosaa.

Teoksen johtosana on miksi. Kirjassa kysytään ja vastataan. Suomenkielisen Etelä-Pohjanmaan ominaisluonne ja syyt siihen käyvät esille niin menestyksessä kuin epäonnessa, niin hyvässä kuin pahassa.

Professori Heikki Ylikangas on tunnetuimpia suomalaisia historioitsijoita. Hän on kirjoittanut lukuisia tietokirjoja, joista Tie Tampereelle (WSOY 1993) voitti Tieto-Finlandia-palkinnon. Lisäksi hän on saanut muun muassa Tietokirjailija-palkinnon (2002) ja Warelius-palkinnon (2012). Vuonna 2014 hän sai tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon elämäntyöstään. Tutkimustensa ja tietokirjojensa lisäksi Ylikangas on kirjoittanut näytelmiä ja kaksi historiallista romaania.

Kustantaja: Art House
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789518846393
Ilmestymisvuosi: 2017
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2307Suomen historia

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 3
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.