YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Joku on nukkunut vuoteessani

Lähde, Kristiina

Kristiina Lähteen ensimmäinen romaani Joku on nukkunut vuoteessani on hervottoman hauska ja surullinen kuvaus sukupuolten välisestä kuilusta.

Päähenkilö herää aamulla vuoteestaan siihen, että hänen vieressään nukkuu joku. Mies. Onko hän tuonut jonkun yöllä luokseen? Mutta eihän hän ole ollut ulkona. Onko hän luvannut jollekulle tutulle että tämä saa tulla yöksi. Milloin hän on sen tehnyt. Onko hän perinyt isänsä alzheimirin ja se on alkanut jo? Kohta hän huomaa myös miehen asettuneen taloksi, parranajovälineet ja hiushoitotuotteet ovat ilmestyneet kylpyhuoneeseen, paidat viikattuina vaatehyllyille. Herättyään mies astuu tyynesti keittiöön, ottaa lehden ja kahvikupin ja toivottaa huomenta. Tuttu siis. Koirakaan ei hauku.

Onko nainen unohtanut oman aviopuolisonsa? Onko liiton vieraus edennyt jo näin pitkälle? Nainen ei ehdi kysellä enempää, on pakko lähteä töihin ja iltaisin hoitamaan muistisairasta isää. Kun nainen palaa mies on jo nukkumassa, valmis ruoka odottaa keittiönliedellä.

Nainen avautuu tilanteesta työterveyslääkärille, joka määrää parin viikon stressiloman. Poliisi puolestaan ei ota vakvasti naisen tutkintapyyntöä, sillä mies on ollut talossa yli viikon eikä kuulemma tee muuta kuin katsoo televisiota, tekee ruokaa ja kävelyttää koiraa.

Alkaa tutkimukset ja vähitellen mysteeri alkaa aueta. Ja paljastuu että me kaikki saatamme kärsiä suunnattomasta yksinäisyydestä. Erityisesti silloin kun olemme yhdessä.

Kristiina Lähde on kirjoittanut järisyttävän hauskan ja koskettavan kirjan, josta tunnistamme kukin omankin liittomme.

Kustantaja: Teos
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789518511727
Ilmestymisvuosi: 2012
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus
Lajityyppi: Scifi, kauhu ja fantasia

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen5
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria1
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.