YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Yhä kiihtyvä tauko
Ei saatavilla

Yhä kiihtyvä tauko

Ahvenjärvi, Juhani

Runoja ralliajolle, Tampereelle, valolle ja keväälle.


Jo Juhani Ahvenjärven esikoiskokoelma Hölkkä (Tammi 1992) sai kritiikeissä kiitosta omaperäisyydestään. Teos on nimensä veroinen, letkeästi eteenpäin juokseva kokonaisuus, jossa absurdiin maailmankuvaan yhdistyy tarkka huumori.

Yhä kiihtyvä tauko on luonnollinen jatko Ahvenjärven aiemmille kokoelmille. Ahvenjärven runojen suru syntyy tavasta kertoa mielettömistä tapahtumista vakavalla naamalla. Ahvenjärvi ei kikkaile kielellä, vaan kirjoittaa yksinkertaisia, toteavia lauseita. Ja kepeän, taitavan otteen takaa pilkahtaa syvä pimeys ja sen tuoma valo.

Ahvenjärven runot nimeävät esineitä ja olioita niillä sanoilla, jotka ovat käsien ulottuvilla. Niiden avulla hän loihtii epätavallisen, absurdin, visuaalisen maailman.

"Kuljen rinta kaarella kuin/ kivi joka kelpuutetaan ritsaan./ Sammal ei paisuta minua.// Olen louhikon lajeista ainoa/ joka erottuu vain kiihdytetyn/ säteilynsä tähden.// Geologit virittävät mittareitaan suotta:/ en salli muun kuin kuminauhan/ saattaa minut kotiin."

Ahvenjärven uusi kokoelma on rakkauslaulu keväälle, valolle, koiranputkelle, rallikilpailuille ja Tampereelle. Siinä runojen sanat sykkivät oman merkityksensä pakottavissa tiloissa.

Kustantaja: Teos
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789518510263

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.