Vallankumouksessa

Alapuro, Risto

Sosiologi Risto Alapuro vietti lukuvuoden 1990-1991 Neuvostoliiton Tiedeakatemian sosiologian laitoksilla Moskovassa ja Leningradissa. Tarkoituksena oli tutkia Neuvostoliiton sosiaalisia liikkeitä. Alapuron vuonna 1988 julkaistu kirja "State and Revolution in Finland" (University of California Press, suomeksi "Valtio ja vallankumous Suomessa") käsitteli Suomen sisällissotaa vallankumouksena. Muutamaa vuotta myöhemmin hän pääsi todistamaan kumousta myllerryksen kouriin joutuneessa neuvostovaltiossa.

"Vallankumouksessa" on kertomus yrityksestä tehdä tutkimusta siitä, miten Neuvostoliitto romahti sisältäpäin ja koki yhteiskunnallisen vararikon. Tutkimuskirja ei koskaan valmistunut.

Jäljelle jäi päiväkirja, jossa ei ole erityistä juonta. Se on kokoelma sirpaleita, fragmentaarisia tähdenvälejä, mosaiikkia, anekdoottimaisista aineksista koottua tilkkutäkkiä, päivittäisen katuelämän ja TV-ohjelmien hämmästelyä sekä poliittisen kuohunnan ihmettelyä. Välillä sosiologisia kohtaamisia ja ponnisteluja sen hahmottamiseksi, mitä on oikeastaan tapahtumassa.

Nyt, kolme vuosikymmentä myöhemmin, päiväkirja alkaa näyttää todistuskappaleelta tuosta ajasta. Näkökulma on prospektiivinen: tulevaisuus oli avoin - ei ollut tietoa tulevasta.

 

Kustantaja: Vastapaino
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789517689250
Ilmestymisvuosi: 2021
Kirjastoluokka: 97.1
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): Vastapaino

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen6
Rosebud Citycenter1
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma1
Rosebud Maria1
Rosebud Kuopio2
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.