Kadotettu kansankoti - Kuinka pääoma kaappasi Ruotsin

Therborn, Göran

Mitä Ruotsille on tapahtunut? Ennen Ruotsi tunnettiin tasa-arvon luvattuna maana. Nyt se on Pohjolan epätasa-arvoisin luokkayhteiskunta, jossa mitataan Länsi-Euroopan korkeimpia pahoinvointilukuja. Epätasa-arvoisuus kasvaa ja leviää. Pääoman edustajat ja yhä pienempi osa kansalaisista hallitsee koko ajan isompaa osaa yhteiskunnan resursseista. 

Göran Therborn jäljittää vahingollisen yhteiskuntakehityksen alun 1980-luvun murrokseen. Hän tarkastelee nyky-yhteiskuntaa historian kautta ja tekee vertailevaa luokka-analyysia, joka lähtee hänen uraauurtavista tutkimuksistaan 1970- ja 80-luvuilta. 

Kirja kuvaa digitalisoituvaa sääty-yhteiskuntaa. Therborn ehdottaa mitä tarvitaan kehityksen suunnan muuttamiseksi ja mitkä tahot sen voisivat tehdä. Kirja on itsenäinen jatko-osa Göran Therbornin kansainvälisesti menestyneelle kirjalle Eriarvoisuus tappaa (2016). 

Göran Therborn on sosiologian emeritusprofessori Cambridgen yliopistossa. Suomeksi häneltä ovat ilmestyneet kirjat Maailma: aloittelijan opas (2012) sekä Eriarvoisuus tappaa (2014).

Kustantaja: Vastapaino
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789517687362
Ilmestymisvuosi: 2019
Kirjastoluokka: 36.1
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): Vastapaino

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma1
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio3
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.