Alaston ja puettu: Ruumiin ja uskonnon ääret

Utriainen, Terhi

Teos vie kulttuurintutkijan ja uskontotieteilijän opastamille retkille suojaavien pukujen ja hauraiden alastomuuksien maailmaan. Se saattelee lukijaa katsomaan, kuinka monilla eri tavoilla puku rakentaa pysyvää maailmaa ja samalla mahdollistaa sen muutokset. Kirja näyttää, kuinka alaston ja paljastettu ihminen ei ole vain eroottinen tai pornografinen vaan yhtä usein köyhä, avuton ja suojaton.

Kirjan esimerkit tulevat ennen muuta juutalaiskristillisestä kulttuurista ja sen kuvastosta, jossa uskonto ja Jumala milloin paljastavat milloin suojaavat ihmistä. Niissä kerrotaan miten Raamatun tarinoissa puetaan ja riisutaan sekä mitä alastomuus ja puku tarkoittavat herätyssaarnoissa, luterilaisissa virsissä ja ortodoksisen liturgian kielessä, joissa myös Jumala saattaa riisuutua ja joissa hänestä joskus häivähtävät vain helmat. Uskonnollisten esimerkkien rinnalle nousee valikoima kuvauksia puvusta ja alastomuudesta maallisemmissa yhteyksissä.

Terhi Utriainen avaa uuden ja tuoreen näkökulman ruumiillisuuteen ja uskontoon. Ruumis osoittautuu kerroksiseksi ja huokoiseksi kun Jumala ja ihminen pukevat ja riisuvat toisiaan tai joskus myös pukeutuvat toisikseen. Uskonto näyttäytyy ihmisen helposti repeävänä suojavaatteena.

Kustantaja: Vastapaino
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789517681834
Ilmestymisvuosi: 2006
Kirjastoluokka: 20.00
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2307Uskonto

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.