Poliittisen tyylin taito

Pertti Lappalainen

Kansalaiset alkavat kyllästyä markkinoiden vapaaseen toimintaan, voiton maksimointiin ja kovaan kilpailuun. Äänestysprosentti vaaleissa on laskenut, ja puolueisiin kuuluminen ei enää kiinnosta entiseen tapaan. Suomalaisten luja usko perinteisiin poliittisiin auktoriteetteihin on rapautunut viimeisen puolentoista vuosikymmenen aikana, eivätkä auktoriteetit enää yhdistä kansaa samalla tavalla kuin muutama vuosikymmen sitten. Vaikuttaa siltä, että itsekkyyden ja materialismin sijalle olisi tulossa uudenlainen kollektiivisuus. Kansalaisliikkeistä voi tulla varteenotettava vastavoima markkinoille.

Teoksessa eritellään viimeaikaista poliittisen toiminnan muutosta sekä rakennetaan uutta lähestymistapaa sen ymmärtämiseksi. Keskeisin käsite on tyyli, jolla tekijä ei tarkoita pelkkää poliittisen toiminnan ulkokuorta vaan toiminnan omaperäisen ja erottautuvan muotosisällön luomisen taitoa. Poliittisen tyylin käsitteen kehittely ja sen soveltaminen erityisesti kansalaisaktivismiin on uusi aluevaltaus suomalaisessa politiikan ja liiketutkimuksessa.

Poliittisen tyylin taito on tarkoitettu oppikirjaksi, jossa jätetään tilaa lukijan omille pohdinnoille. Teos soveltuu erityisen hyvin myös aktiiviselle poliittiselle toimijalle, joka haluaa kehittää omia politikoinnin taitojaan.

Yhteiskuntatieteiden tohtori Pertti Lappalainen toimii yliassistenttina Tampereen yliopiston politiikan tutkimuksen laitoksella. Häneltä on aikaisemmin julkaistu muun muassa teos Politiikan mahdollistuminen. Osallistuminen, suvereniteetti ja pluralistinen valtioteoria (1992).

Kustantaja: Vastapaino
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789517681063
Ilmestymisvuosi: 2002

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.