YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Populäärimusiikkia Vittulajänkältä (p)

Niemi, Mikael

Jokainen, joka on edes käväissyt Lapissa, on huomannut, että tarinointi on siellä elämäntapa. Mikä tahansa sattumus voi saada ylimaalliset mittasuhteet. Parhaassa tapauksessa niistä tarinoista syntyy maailmankirjallisuutta. Tämä kirja on vähän sellainen tapaus.

Populäärimusiikkia Vittulajänkältä on hurja, humoristinen ja hillitön kuvaus siitä, millaista oli kasvaa nuoreksi mieheksi 60- ja 70-lukujen Pajalassa, Ruotsin Tornionlaaksossa, kahden maan ja kolmen kielen kohtauspaikassa. Kirjan poikia yhdistää rakkaus musiikkiin, Elvikseen ja Beatlesiin, sekä surkea soittotaito.

Niemi kertoo maailmanmenosta siihen malliin, että välillä tuntee itsekin kasvaneensa samassa paikassa, jos on elänyt tuota aikaa. Ja vaikkei olisikaan, niin sen ajan maailma avautuu silmien eteen elävänä, soljuvana kuvana, jossa ikävä ja hauska, huumori ja vakava limittyvät toisiinsa kuin ne olisivat yhtä ja samaa, vuolaasti virtaavaa Tornionjokea.

Kirja on kerännyt tukun palkintoja, ollut suunnaton arvostelu- ja myyntimenestys koko Skandinaviassa ja siitä valmistellaan niin elokuvaa kuin teatteriesityksiäkin.

Mikael Niemi (s. 1959) asuu Pajalassa, toisella puolella Tornionjokea. Hän on kirjoittanut mm. runokokoelmia, lastenkirjoja ja näytelmiä. Populäärimusiikkia Vittulajänkältä on hänen ensimmäinen aikuisille suunnattu romaaninsa.

”Yhtä voimakkaita teoksia ilmestyy ainoastaan kerran tai pari vuosikymmenessä.”
– Matti Mäkelä, Aamulehti

”Niemen kirjan tarinankerronnan taso on sitä luokkaa, sellaista kertomisen ja tarinankuljettamisen iloa ja taitoa, että sitä harvoin tapaa enää nykykirjallisuudessa.”
– Hannu Waarala, Keskisuomalainen

”Niemellä on tarinoitsijan taito. Hän on kuin Lapin noita, tekee taikojaan, vaivuttaa lukijan pohjoisen ilmapiiriin kuin transsiin tai ekstaasiin.”
– Eeva Saesmaa, Savon Sanomat

Kustantaja: Like-pokkarit
Sidosasu: Pokkari
ean: 9789515789655
Ilmestymisvuosi: 2002
Kirjastoluokka: T84.2 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.