Kaikki iloista keskiluokkaa? 10 tositarinaa luokkamatkasta

Kajander-Ruuth Sanna

Kavahdamme ajatusta luokkataustan vaikutuksesta ehkä siksi, että se haiskahtaa hyvinvointivaltioprojektin epäonnistumiselta.

Suomessa kaikkein varakkaimmatkin väittävät olevansa vain ylempää keskiluokkaa, ja suorittavaa työtä tekevät yrittävät mukautua keskiluokan asettamiin normeihin. Se, millaiset eväät kotoa saa, millaisiin tapoihin on tottunut tai missä kasvaa, voivat vaikuttaa ihmisen elämään yllättävilläkin tavoilla. Miksi joku pärjää mutta toinen ei? Miten suuri vaikutus on omilla kyvyillä, entä silkalla hyvällä onnella? Kysymys luokasta alkoi vaivata toimittaja Sanna Kajander-Ruuthia. Hän luki tutkimuksia, kuuli asiantuntijoita ja haastatteli luokkasiirtymän tehneitä. Tarinansa kertovat omin sanoin esimerkiksi Virpi Salmi, Tommi Liimatta ja Minttu Murphy-Kaulanen. Kaikki luokkamatkaajat ovat joutuneet miettimään, mihin he kuuluvat paitsi uudessa ympäristössään myös palatessaan entiseen elinpiiriinsä.

 

Kustantaja: S&S
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789515259837
Ilmestymisvuosi: 2023
Kirjastoluokka: 30

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto Tulossa0
Tilattavissa verkosta Ennakkotilaus
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.