YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Marskin salattu rahasto : Suomen Marsalkka Mannerheimin Sotatieteellinen Rahasto 1937-2012
Ei saatavilla

Marskin salattu rahasto : Suomen Marsalkka Mannerheimin Sotatieteellinen Rahasto 1937-2012

Karjalainen, Mikko

Suomen Marsalkka Mannerheimin Sotatieteellinen Rahasto täyttää 75 vuotta vuonna 2012. Sen hoitokunta päätti juhlistaa merkkivuotta julkaisemalla rahaston historiateoksen. Sotamarsalkka Mannerheim täytti 70 vuotta 4.6.1937. Suomalainen puunjalostusteollisuus antoi hänelle syntymäpäivälahjaksi kaksi miljoonaa silloista markkaa käytettäväksi marsalkan hyväksi näkemällä tavalla. Elokuussa samana vuonna sotamarsalkka perusti Mannerheimin rahaston, jonka peruspääoman muodostivat nuo kaksi miljoonaa markkaa. Rahaston tarkoitukseksi hän määräsi Suomen puolustuslaitoksen upseerien sotilaallisten opintojen, tutkimustyön ja sotilasurheilun harrastelun tukemisen. Rahaston varoja hän määräsi hoidettavaksi niin, että ne riittäisivät vähintään viideksitoista vuodeksi. Sääntöjen mukaan johtokunnan tuli kaikissa tehtävissään huolehtia, ettei rahaston olemassaolo tule julkisuuteen eikä ulkopuolisten henkilöiden tietoon. Nykyään sen talous on vankalla pohjalla, ja se toimii epäitsenäisenä säätiönä. 

Rahasto on menestyksellisesti toteuttanut sotamarsalkka ja myöhemmin Suomen marsalkka Mannerheimin määrittelemiä tehtäviä. Rahasto tukee upseerien sotatieteellisten tutkimus- ja väitöskirjatöiden ohella myös julkaisutoimintaa. Tämä teos on siitä esimerkki mutta myös kunnianosoitus rahaston perustajalle ja muille toimijoille. Kirja kertoo rahaston koko historian alkuvaiheista tähän päivään. Sen tekijä filosofian tohtori Mikko Karjalainen toimii Kansallisarkiston ylitarkastajana.

Kustantaja: Edita
Sidosasu:
ean: 9789513762476
Ilmestymisvuosi: 2012

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.