YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Aseiden ase, Kalasnikovin tarina

Chivers, C.J.

Maailman tunnetuimman aseen tarina!

Kalashnikovia käyttävät lukuisat viralliset armeijat, puolisotilaalliset joukot, sissit, terroristit ja merirosvot. Sillä osaa kuka tahansa ampua ja se menee harvoin epäkuntoon. Se toimii paukkupakkasessa ja hiekkamyrskyssä eikä tarvitse varaosia. Se kestää toimintakunnossa vuosikymmeniä. Ja se on mustassa pörssissä kohtuuhintainen.

Konetuliaseet keksittiin 1800-luvun lopulla, ja ne osoittivat järkyttävän tehokkuutensa siirtomaasodissa ja valtavia ihmisuhreja vaatineissa kahdessa maailmansodassa. Kalashnikov-rynnäkkökivääri tuli maailmanlaajuiseen tietoisuuteen Vietnamin sodan aikana 1960-luvulla, jolloin sen ylivoimaisuus suhteessa Yhdysvaltain armeijan standardiaseeseen, M-16 rynnäkkökivääriin, paljastui. Tänään Kalashnikov-rynnäkkökivääreitä ja sen lukuisia kopioita on maailmalla kymmeniä miljoonia kappaleita. Se on ollut ja tulee olemaan keskeinen tekijä monissa kansallisissa ja kansainvälisissä konflikteissa ja vallankumouksissa. Se on yhä, yli puoli vuosisataa kehittämisensä jälkeen, maailman yleisin ase.

C. J. Chivers on New York Timesin palkittu tutkiva toimittaja ja lehden entinen Moskovan-kirjeenvaihtaja. Hän on myös entinen merijalkaväen upseeri.

Kustantaja: Tammi
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789513161798
Ilmestymisvuosi: 2011
Kirjastoluokka: 90.3

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 1
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.