Legioonan isku Kolweziin

Pietiläinen, Kyösti

Muukalaislegioonan kyydissä keskellä verisiä taisteluita

Zairessa, entisessä Belgian Kongossa, räjähti keväällä 1978. Rikkaan Katangan maakunnan itsenäisyyttä ajavat kapinaliikkeet virtasivat Angolan ja Sambian puolelta terrorisoimaan Kongon eteläistä aluetta.

Toukokuisena aamuna kapinallisjoukot valtasivat Kolwezin rikkaan kaivoskaupungin. Hallituksen heikko armeija pakeni jättäen niin kongolaiset kuin eurooppalaisetkin siviilit kapinallisten armoille kaupungissa asui paikallisten lisäksi noin 3 000 eurooppalaista perheineen. Katangan Tiikerien joukkiot aloittivat holtittoman ryöstelyn raiskaten ja tappaen samalla siviilejä sattumanvaraisesti. Ranska päätti puuttua asiaan. Pikaisesti mobilisoitu muukalaislegioonan 2. laskuvarjojääkärirykmentti suoritti taisteluhypyn Kolwezin lähialueille. 28 vuotta legioonassa palvellut caporal chef Karl Peters, kotkalainen Kyösti Pietiläinen, toimi operaatiossa iskuryhmän johtajana. Legioona taisteli takaisin Kolwezin lentokentän ja puhdisti kaupungin rajuissa taisteluissa talo talolta. Kapinalliset ajettiin sitkein ja oveluutta vaativin ylläköin takaisin rajan taakse.Pitkässä elefanttiruohikossa, jossa näköetäisyyttä on vain käsivarren mitta, käytiin armottomia kahakoita, joissa ei enää vankeja otettu sen jälkeen, kun kapinalliset olivat Kolwezin rautatieasemalla silponeet kuoliaiksi vangeiksi saamansa legioonalaiset.

Kustantaja: Tammi
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789513141103
Ilmestymisvuosi: 2008
Kirjastoluokka: 991 Elämäkerrat
Lajityyppi: Rikos ja jännitys

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 2
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.