YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Venäjä kuilun partaalla
Ei saatavilla

Venäjä kuilun partaalla

Litvinenko; Felstinski

Perestroikan sarastaessa Neuvostoliiton salaisessa palvelussa, KGB:ssä, alkoi kiihkeä uudistusten aika. Sen organisaatio hajotettiin, koottiin ja nimettiin yhä uudelleen lyhyen ajan kuluessa. KGB:tä piti aikoinaan kovassa otteessa kaikkivaltias Puolue - turvallisuuspalvelu FSB:llä ei tällaisia rajoituksia ollut: sekava rakenne mahdollisti sen, että käytännössä FSB kontrolloi itse itseään. Ponnisteluissaan ""sisäisen turvallisuuden"" puolesta turvallisuuspalvelut käyttivät sekä entisten KGB:n ammattilaisten että rikollisjärjestöjen palveluksia, ja organisaatioiden rajat alkoivat hämärtyä: oli yhä tavallisempaa, että rikolliselta löytyi pidätettäessä jonkin valtion laitoksen henkilökortti. Alkoi salamurhien ja pommi-iskujen sarja, Tsetsenian sota ja taistelu raharikkaita ""oligarkeja"" vastaan. Entiset KGB:n merkkimiehet alkoivat ilmiömäisen nousunsa Venäjän federaation johtopaikoille. Ja yksi heistä oli nyt istuva presidentti.

Aleksandr Litvinenkon ja Jurij Felshtinskin kirja on henkeäsalpaavan todenmakuinen ja pelottava selonteko vallasta ja vallankäyttäjistä Venäjällä.

Vuonna 1962 syntynyt Aleksandr Litvinenko työskenteli sekä Neuvostoliiton KGB:ssä että Venäjän federaation FSB:n keskustoimistossa. Hän muutti perheineen Venäjältä kritisoituaan sitä ennen avoimesti maan salaisten palvelujen toimintaa. Vuonna 2001 Litvinenko sai turvapaikn Isosta Britaniasta. Hän kuoli 23. marraskuuta 2006 Lontoossa tahallisesti aiheutettuun polonium-myrkytykseen.

Juri Felshtinski syntyi vuonna 1956. Hän opiskeli vuodesta 1974 alkaen Moskovan yliopiston historiallisessa tiedekunnnassa. Vuonna 1978 hän muutti Yhdysvaltoihin, missä jatkoi tutkimusta ja sai filosofian tohtorin (Ph.D.) arvonimen historiasta. Felshtinski on kirjoittanut useita kirjoja Venäjän lähihistoriasta.

Venäjällä kaikki on toisin.

Kustantaja: Tammi
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789513139827
Ilmestymisvuosi: 2007
Kirjastoluokka: 91

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.