Alamaailma
Ei saatavilla

Alamaailma

DeLillo, Don

Puolen vuosisadan ”maanalainen historia”, huikea sukellus nykypäivän halki jätevuorien, Vietnamin sodan, Kuuban kriisin ja ydinpelotteen 1950-luvun New Yorkiin, legendaariseen baseballotteluun ja Bronxin italialaiskortteleihin.

”DeLillo lyö juoksun. – Alamaailma on kirja jota ei voi olla lukematta uudestaan. Se herättää mestarillisesti henkiin kokonaisen kurjan, pelokkaan puolivuosisadan ja jokainen sivu tarjoaa iloa.” Malcolm Jones Jr., Newsweek

Alamaailma on julistettu Yhdysvalloissa vuosikymmenen kirjaksi, suureksi amerikkalaiseksi romaaniksi. Se on atomiajan, kylmän sodan ajan historia, puoli vuosisataa amerikkalaisten elämää. Romaani alkaa legendaarisesta baseball-ottelusta joka pelattiin New Yorkissa 1951. Mutta samalla hetkellä kun Bobby Thomson löi Giantsille voittojuoksun, ”iskun joka kuultiin ympäri maailmaa”, levisi synkkä uutinen Neuvostoliiton ydinkokeesta.

Tarinaa kuljettaa eteenpäin kulunut baseballpallo, joka vie lukijan syvälle muistoihin ja amerikkalaisuuden sieluun, Bronxin vuokra-asunnoista upeisiin tanssisaleihin ja B-52-pommitukseen Vietnamissa. Kirjan päähenkilö, Broxin kasvatti Nick Shay, ampuu miehen ja joutuu vankilaan. Hän ei kuitenkaan päädy syrjäytyneiden joukkoon vaan jätteenkäsittelylaitoksen johtajaksi, joka rahasta saa katoamaan mitä tahansa, vauvanvaipoista plutoniumiin. Hänellä on lyhyt suhde taiteilija Klara Saxiin, joka päätyy jalostamaan jätettä omalla tavallaan: hän luo hylätyistä pommikoneista maisemataideteoksia.

Tässä romaanissa DeLillo palaa lapsuutensa Bronxiin jota hän kuvaa elävästi ja lämpimästi: kampeloita jäissä, ohuita parmankinkkusiivuja, pyykkinaruja, kastanjakärryjä, kotiviiniä. Mutta hän kuvaa myös nykypäivän Bronxia, jonka aidsiin ja huumeisiin menehtyneitä asukkeja muistetaan graffitienkelein. Hän tuo näyttämölle sukupolvien johtohahmot: Lenny Brucen, Mick Jaggerin, J. Edgar Hooverin. Ja ilmapiirin varmistavat kulttuurin tunnuskuvat: kondomit, pommit, Chevy Bel Airit, tuorekelmut ja Internet-sivut.

Kustantaja: Tammi / Keltainen kirjasto
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789513111403
Ilmestymisvuosi: 1999
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.