YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Mistään kotosin
Ei saatavilla

Mistään kotosin

Bakhtiari, Marjaneh

Bahar Irandoust on nuori ruotsalaisnainen, jonka eksoottiset juuret paljastuvat paitsi ulkonäöstä myös pään peittävästä huivista. Taas yksi alistettu muslimityttö, jonka perhe eristää länsimaisesta yhteiskunnasta.

Väärin! Bahar tekee mitä haluaa ja heittää peliin vähän independent woman shittiä. Hän on päättänyt ryhtyä muslimiksi, vaikka järkyttyneet vanhemmat kuinka kieltäisivät, uhkailisivat tai lahjoisivat.

Baharin iranilaiset vanhemmat eivät vuosienkaan jälkeen ole sopeutuneet mukavaan mutta omituiseen Pohjolaan, jossa syödään hilloa lihapullien kanssa ja tanhutaan juhannussalon ympärillä.

Baharin isä, entinen kirjailija ja kustantaja, elättää perheensä taksikuskina ja pizzakokkina. Baharin äiti, entinen ydinfyysikko, toimii lastentarhan opettajana.

Vaikka he opiskelisivat ruotsia kuinka kuumeisesti, heidän on silti pyydettävä alaikäisiä lapsiaan tulkkaamaan tv-ohjelmia. Ja vaikka heidän kulttuurinsa olisi ruotsalaisten mielestä miten ihanan eksoottinen tahansa, eivät työkaverit ikinä esitä vastakutsua Ikea-sisustettuihin koteihinsa.

Marjaneh Bakhtiari (s. 1980) muutti kuusivuotiaana perheensä kanssa Iranista Malmöön. Hän on opiskellut sosiaaliantropologiaa ja viestintää. Hän osoittaa valtavasti julkisuutta saaneessa esikoisromaanissaan, kuinka ärsyttäviä ovat sekä ennakkoluulot että eksoottisuuden ihailu, kun siirtolaiset itse haluaisivat vain elää tavallista arkeaan rauhassa. "Monet syntyperäiset ruotsalaiset ja nuoret lukijat sanovat nauraneensa maha kippurassa. Mutta vanhemmissa maahanmuuttajissa teksti on herättänyt myös kipeitä tunteita. He kysyvät, teimmekö sittenkään oikein kun muutimme tänne", kertoi kirjailija Helsingin Sanomille.

Suomentanut Leena Peltomaa

Kustantaja: Seven
Sidosasu: Pokkari
ean: 9789511226291
Ilmestymisvuosi: 2011
Kirjastoluokka: T84.2 Kaunokirjallisuus
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2308Kaunopokkarit

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.