Karl Marx

Wheen, Francis

Karl Marxista on kirjoitettu tuhansia kirjoja. Lähes kaikki ovat keskittyneet siihen mitä Marx sanoi ja oliko hän oikeassa vai ei, useimmat elämäkerratkin ovat olleet ideologisesti värittyneitä. Häntä on ylistetty, nostettu pyhimykseksi tai mustamaalattu, jopa syytetty satanistiksi.

Mutta minkälainen ihminen oli tuo muhkeapartainen mies, jonka kirjoituksilla oli niin valtava vaikutus? Francis Wheen ei pyri tässä elämäkerrassa tarkastelemaan mitä Marx todella sanoi, vaan kuka hän todella oli. Wheen kaivaa ideologian ja historian painolastin alta inhimillisen ihmisen. Hän kertoo kuka oli tuo ristiriitainen ja persoonallinen Karl Marx: preussilainen emigrantti, josta kehkeytyi keskiluokkainen englantilainen herrasmies; kiivas agitaattori, joka vietti suuren osan aikuisikäänsä British Museumin oppineessa hiljaisuudessa; seurallinen isäntä, joka riitaantui lähes kaikkien ystäviensä kanssa; uskollinen perheenpää, joka saattoi sisäkkönsä raskaaksi; vakava filosofi, joka rakasti vitsailua, ryyppäämistä ja sikarinpolttoa.

Kustantaja: Otava
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789511168263
Ilmestymisvuosi: 2000
Kirjastoluokka: 991 Elämäkerrat

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.