Mustat koirat
Ei saatavilla

Mustat koirat

McEwan, Ian

an McEwan on aikamme arvostetuimpia brittikirjailijoita. Hänen monitasoinen romaaninsa Mustat koirat on sekä rakkaustarina että puhutteleva kuvaus hyvän ja pahan ristiriidasta, aatteiden, rakkauden ja seksuaalisuuden merkityksestä ihmisen elämässä.

Nelikymppinen Jeremy on tuntenut vastustamatonta vetoa toisten vanhempiin ja perhepiireihin menetettyään varhain vanhempansa.
Rakkaus vaimoon ja omiin lapsiin tuo tasapainoa Jeremyn elämään. Mutta sitten hän uppoutuu yhä syvemmälle appivanhempiensa Junen ja Bernardin tarinaan.
He löysivät toisen maailmansodan aseiden vaiettua, aikana jolloin rakkaus oli poliittisen sitoutumisen muoto. Nuorilla oli yhteinen aate, usko tieteellisen maailmankatsomuksen mahdollisuuksiin ratkaista ihmiskunnan ongelmat.
Jo häämatkalla yhteisyyteen ilmestyi särö. June kohtasi - ainakin väitti kohdanneensa - vuoristopolulla kaksi mustaa tappajakoiraa. Ennen pitkää niistä tuli puhtaan pahan symboleja, jotka romuttivat Junen arvomaailman.
June ei voinut enää hyväksyä Bernardin ateismia ja järkkymätöntä luottamusta tieteeseen, Bernard taas ei sietänyt vaimonsa jumalanetsintää ja uskoa mystiikkaan.
Sovittamattomasta ristiriidasta huolimatta rakkaus sitoi heidät yhteen.
Nyt June kertoo kuolinvuoteellaan Jeremylle elämäntarinaansa, joka laajenee yksilön kokemuksista yhteiskunnalliseksi analyysiksi.

 

Kustantaja: Otava / Otavan kirjasto
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789511122852
Ilmestymisvuosi: 1994
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.