YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Genjin tarina 4 luumupuun oksa

Shikibu, Murasaki


Genjin tarina on maailman ensimmäinen suurromaani ja yhä Japanin kirjallisuuden arvostetuin teos. Se syntyi lähes tahattomasti: noin tuhat vuotta sitten Heian-kauden (794-1185) Kiotossa, jossa keisarinnan kamarirouva Murasaki kirjoitteli kertomuksia, lähinnä toisten hovinaisten ratoksi. Keskushenkilönä kertomuksissa oli kuviteltu sankari ”sädehtivä Genji”, mutta itse tarinan Murasaki sijoitti tuntemaansa 1000-luvun Kiotoon, ylimystön ja hovin maailmaan. Syntyi jotakin uutta: kuvitteellista kirjallisuutta, kertomakirjallisuutta. Ja kamarirouva itse sijoittui maailmankirjallisuuteen yhtenä sen huomattavimmista naiskirjailijoista.


Genjin tarinalle on esitetty aikojen kuluessa hyvin erilaisia tulkintoja. Genji on keisarin ja sivuvaimon poika, loistavan kaunis, loistavan lahjakas. Silti hänkin kärsii rakkauden tähden. Hän lohduttautuu lukemattomilla rakkausseikkailuilla, jotka toisinaan tuottavat hänelle suuren ilon, toisinaan johtavat hänet tukaliin tilanteisiin, ovat saattaa hänet tuhoonkin. 

Genjin tarinan alkuperäinen käsikirjoitus on kadonnut; luotettavimmat kopiot ovat 1200-luvulta ja niihin perustuu nyt ilmestyvä suomennoskin. Nykyisessä kokoonpanossa Genjin tarina käsittää kaikkiaan 54 lukua, joista yhdeksän ensimmäistä sisältyy tähän kirjaan.

Kustantaja: Otava
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789511106357
Ilmestymisvuosi: 1990
Kirjastoluokka: 8495 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.