Menetettyjen jokien armeija
20,00€ Osta
HUOM: Kirja on käytetty

Menetettyjen jokien armeija

Sgorlon, Carlo

Koskettava kuvaus isänmaattoman kasakkakansan ja italialaisen Friulin kylän vaietuista kohtaloista toisen maailmansodan aikana.

Eletään vuotta 1944 Pohjois-Italiassa. Kansa ei enää tiedä mihin panna toivonsa, minkä pyhimyksen puoleen kääntyä. Friulin kylään on alkanut tulvia saksalaisten liittolaisia, isänmaansa hylänneitä venäläisiä kasakkasotilaita, jotka levittäytyvät seudulle kuin heinäsirkat.
Samaan aikaan matkaavat ihmisillä lastatut härkävaunut kohti Saksaa ja Puolaa, kohti julmaa kohtaloa. Saksalaiset vievät mukanaan myös venäjänjuutalaisen Estherin, jonka huvilasta jää huolehtimaan taloudenhoitaja Marta. Pian huvilaan asettuvat asumaan nuori kasakka Girei, kasakkaupseeri Urvan sekä vanha eversti Gavrila. Ennakkoluuloton ja hyväsydäminen Marta ei näe vihollisia millään suunnalla; hän säälii yhtä lailla vuorten partisaaneja kuin isänmaattomia kasakoita, ja ennen pitkää hänestä tulee Urvanin, arojen miehen, nainen.
Kasakkakansa huutaa ilmoille halunsa elää, protestoi sokeasti omaa kohtaloaan. Riuduttava väsymys sotaan herättää kipeitä kysymyksiä, ja toisinaan epätoivo muuttuu riehakkaaksi raivoksi kaikkea ja kaikkia kohtaan. Toive saksalaisten lupaamasta uudesta isänmaasta on kuin lasten satu: Friuli ei ole aro, se on tiuhaan asuttua aluetta. Kokonainen kansa ei voi hävitä jäljettömiin, joten vaelluksen on jatkuttava. Ja siinä vaellustarinassa Martalla on tärkeä osa.

 

Kustantaja: Otava / Otavan kirjasto
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789511088172
Ilmestymisvuosi: 1988
Kirjastoluokka: 8462 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Saatavilla käytettynä0
Ota yhteyttä (09) 611 290 tai [email protected]
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.