YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Pistooli Guccin laukussa
Ei saatavilla

Pistooli Guccin laukussa

Huuskonen, Janne; Raninen, Janne

Riimeillä rikkauksiin tai varhaiseen hautaan.

Gangstaräp. Isoja puheita ja musabisnestä. Väkivaltaa ja huumekauppaa. Katujengiyhteyksiä. Tie lähiöstä metropoliin - tai sitten hautaan.

Vuonna 2021 YouTubeen alkoi ilmestyä erikoisia musiikkivideoita. Osa oli lapsellista dissausta, mutta joukolle suomalaisia maahanmuuttajataustaisia miehiä täällä tehdyt videot olivat totisinta totta. On kyse aidosta räpistä, jossa parhaat tekevät sen mistä räppäävät.

Ruotsissa musiikin gangstoista järjestäytynyt verkosto on arkea, sen tähdet vauraita ja lukuisat nuoret liian aikaisin haudassa. Suomessa suunta näyttää samalta.

Pistooli Guccin laukussa pureutuu skenen juuriin, esikuviin ja suomalaisen gangstaräpin seuraavaan sukupolveen, joka valtasi kentän, kun tienraivaajat päätyivät lukemaan tiilenpäitä. Tekijäkaksikolla on ollut ainutlaatuinen pääsy räppikulissien taa sekä Suomessa että Ruotsissa.

Janne Huuskonen (s. 1975) on helsinkiläinen toimittaja ja kirjailija, joka on julkaissut omakohtaisen romaanin Täydellinen päivä (2021) Huuskonen on kirjoittanut Mikko Gustafssonin kanssa tietokirjan Kultainen vasikka: järjestäytynyt rikollisuus Suomessa (2019) ja Miro Hildenin kanssa reportaasin Koukussa: vuosi narkomaanien elämää (2022). Huuskonen on myös toimittanut Mikko Gustafssonin kanssa teokset Murharyhmä: tosiasiaa törkeästä väkivaltarikollisuudesta 1-3 (2022).

Janne Raninen (s. 1977) on Tukholman Jordbrossa syntynyt ja kasvanut kirjailija, joka tunnetaan yhtenä ruotsalaisen gangstaräp-kollektiivi Kartellenin perustajajäsenistä. Raninen on julkaissut tietokirjan Isänä vankilassa: vanhemmuus vankilassa ja sen vaikutus lapsiin (2013) sekä omakohtaisiin tarinoihin perustuvan Selliläppää vankilasta (2021). Ensimmäisen omaelämäkerrallisen teoksensa Kutsuvat minua palkkamurhaajaksi (2018)Raninen kirjoitti Ivar Andersenin kanssa. Teos on käännetty neljälle kielelle, joista yksi on suomi.

 

Kustantaja: Johnny Kniga
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510485231
Ilmestymisvuosi: 2023
Kirjastoluokka: 30.16

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.