Luodetuulen maa (pokkari)

Koivukari, Tapio

Saaristolaissaaga I

KuuskajaskariSaaren etelänokassa oli korkea kallio ja sen itäpuolella tasaista maata, alavaa kivistä rantaa. Tähän, rannan tuntumaan mutta kuivalle kangasmaalle hän raivaisi pihan ja nostaisi huoneen.

Aaron Antoninpoika Havström on Rauman edustan Kuuskajaskarin ensimmäinen asukas, saaren joka myöhemmin toimi rannikkotykistön tukikohtana vuosikymmenien ajan.

Luodetuulen maa on väkevä, mutta lämmin ja sydämeenkäypä kertomus Aaronista ja hänen perheestään suurten muutosten aikana, viime vuosisadan alusta noin vuoteen 1920.

Ajan ihmiskohtaloihin vaikuttavat erityisesti tsaarin sortotoimenpiteet, ensimmäisen maailmansodan myrskyt ja lopulta kansalaissota. Koivukari on aina pienen ihmisen puolella ja hänen loistelias kielensä kuljettaa lukijan 1900-luvun alun maailmaan niin, että sinne toivoisi voivansa jäädä pysyvästi.

"Historiallinen suurromaani Raumalta. - - Samankaltaisuus Väinö Linnan kanssa ei vähennä Tapio Koivukarin kunnianhimoisen romaanin arvoa, pikemminkin päinvastoin. - Jarmo Papinniemi, Etelä-Saimaa

 

Kustantaja: WSOY-Pokkari
Sidosasu: Pokkari
ean: 9789510356586
Ilmestymisvuosi: 2009
Kirjastoluokka: 84.2 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 1
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.