YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Soturi ja sunnuntailapsi/Auringonpimennys
Ei saatavilla

Soturi ja sunnuntailapsi/Auringonpimennys

Samulin, Aira

Soturi ja sunnuntailapsi 
toimittanut Sirkka-Liisa Lähteenoja 

Aira Samulin asui varhaisimmat lapsuusvuotensa Hyrsylän mutkan rajakylissä. Isä Viktor Suvio oli rajavartioston vartiopäällikkö. Vaikka perheen muuttokuorma lähti usein liikkeelle, se ei vienyt heitä milloinkaan kauemmaksi kuin lähikylästä toiseen. Raja ei ollut niinä vuosina koskaan etäämpänä kuin kymmenen kilometrin päässä. Ainainen pelko seurasi mukana: rajan läheisyyden ja petoeläinten pelko. Jos se joskus unohtui lapsen mielestä, muamot ja buabot muistuttivat. 

Aira Samulin kuvaa vastustamattomalla tavalla kylien elämää ja ihmisiä, tietäjiä ja näkijöitä, sekä sotilaita, lapsuutensa leikkitovereita. 

Hän kertoo nuoremmista sisaruksistaan, joista joutui ottamaan vastuuta pienestä pitäen, kauniista ja vilkasluontoisesta äidistään, joka kasvatti lapsiaan tiukassa kurissa, ja isästään jolle Aira halusi olla aina ylpeyden aihe. 

Airan oman perheen tarina kulkee kirjan punaisena lankana, ja sen traagiset kokemukset ovat koskettavia. 


Auringonpimennys 
toimittanut Soile Eskelinen 

Auringonpimennys jatkaa Samulinin koskettavia muistelmia, joissa hän värikkäästi, karjalaiseen tapaan kuvaa nuoruuttaan ja työtään tanssin ja muodin parissa 50-luvulta lähtien. Työelämässä Aira tutustuu moniin persoonallisuuksiin, muistelmien sivuilla vilahtelevat legendaariset hahmot, kuten kappakuningas Louis Katro ja kultamitalinyrkkeilijä Sten Suvio. Viisaan ja hyvän soturi-isän hoivissa kasvanut Aira selviytyy ymmärtämisellä ja rakkaudella vaikeista tilanteista. Karunkaan elämän keskellä, raskaan avioliiiton purkautuessa, hän ei lannistu, vaan taistelee sisukkaasti elämässä eteenpäin. Auringonpimennys on mukaansatempaava, ankaruudestaan huolimatta avoin ja lämminhenkinen omaelämäkerta.  

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510330456
Ilmestymisvuosi: 2007
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): El�m�kerrat ja muistelmat

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.