Sweet Soul Music

Guralnick, Peter

Sweet Soul Music on sukellus amerikkalaisen populaarimusiikin kiihkeimpään ajanjaksoon, vuosikymmeneen jolloin mustan rytmin kaksi kotia, kirkko ja kapakka, huomasivat päätyneensä epäpyhään liittoon äänilevyjen urilla ja tanssisalien lavoilla. Maallisesta rhythm’n’bluesista ja taivaallisesta gospelista syntyi 1950-luvun lopulla soul, intohimoisin kaikista bluesin perillisistä, ja southern-soul, soulin lapsista kiivain. 60-luvulla listoja hallitsivat Sam Cooken, Ray Charlesin, James Brownin, Solomon Burken, Aretha Franklinin ja Otis Reddingin kaltaiset laulajat, mutta jo vuosikymmenen lopulla ajat olivat taas muuttuneet, eikä Etelän intohimoisille äänille ollut enää tilaa.

Peter Guralnick kirjoittaa koko Etelän soulin tarinan; sen synnystä rasismin läpitunkemissa osissa Yhdysvaltoja, sen vaikutuksesta mustan itsetunnon kohottajana kansalaisoikeusliikkeen kuohuessa, pienten levy-yhtiöiden noususta, oudoista tiskijukista ja ekstroverteista tuottajista, ja tietenkin jo myyttisiin mittoihin kasvaneista laulajista, soittajista ja säveltäjistä.

Peter Guralnick on kirjoittanut mm. klassiset Elvis-elämäkerrat Nuori Elvis – Viimeinen juna Memphisiin ja Elvis – Graceland.

”Soulin raamattu kääntyi suomeksi”
– Veli-Matti Henttonen, Salon Seudun Sanomat

”Ja kaiken taustalla vaikuttaa tärkein. Guralnick hallitsee aiheensa suvereenisti. Hänelle ei tuota vaikeuksia liikkua yksityisestä yleiseen, artisteista levy-yhtiöihin ja vieläkin laajempiin kehiin. Kirjan lumo syntyy Guralnickin kyvystä arvioida soulin laajempaa merkitystä.”
- Riku Halinen, Kymen Sanomat

”Kaikkineen opus on julkaisuvuoden parhaimmistoa niin musiikkiteoksena kuin lukukokemuksena.”
- Matti Komulainen, Turun Sanomat

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510316160
Ilmestymisvuosi: 2006
Kirjastoluokka: 78993
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): Musiikki2307

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 2
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.