Suomen historia
Ei saatavilla

Suomen historia

Meinander, Henrik

Suomi esihistoriasta Euroopan unioniin

Professori Henrik Meinander esittää teoksessaan uusimpaan tutkimukseen perustuvan laajan kokonaisnäkemyksen Suomen historiasta, esihistoriasta aina nykypäivään asti. Hän tarkastelee Suomen (tai tarkemmin sanottuna alueen, josta vähitellen muodostui nykyinen Suomi) historiaa kansainvälisessä kontekstissa, osana Eurooppaa ja globaalia vuorovaikutusta.

Meinander on muissa artikkeleissaan pohtinut nykypäivään ulottuvan historiankirjoituksen ongelmia. Tuomalla esityksensä nykypäivään asti Meinander piirtää Suomen historian pisimmän mahdollisen kaaren: kehityksen irrallisista heimoyhteisöistä ja Ruotsin valtakunnan osasta ensin autonomiaksi, sitten itsenäiseksi valtioksi - ja 1990-luvulta alkaen integroitumisen jälleen suuremman kokonaisuuden, EU:n osaksi. Historian kulku, jossa valtiot ja kansalliset identiteetit syntyvät ja kuolevat, nousee kiinnostavalla tavalla esiin.

Historian professori Henrik Meinander (FT) on johtanut Helsingin yliopiston historian laitosta vuodesta 2001. Hän on opiskellut ja tehnyt tutkimustyötä Skotlannissa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Hänen aikaisempaan tuotantoonsa kuuluu muun muassa teos Tasavallan tiellä. Suomi kansalaissodasta 2000-luvulle (Schildts 1999).

 

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510308097

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.