YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Rööperi
Ei saatavilla

Rööperi

Nykänen, Harri

Suorapuheinen haastatteluromaani Helsingin alamaailmasta ja sen sankareista viimeisen viidenkymmenen vuoden aikana.

Rööperi on suorapuheinen haastatteluromaani Helsingin alamaailmasta ja sen sankareista viimeisen viidenkymmenen vuoden aikana. Kirja on myös nostalginen kuvaus Rööperistä, kaupunginosasta joka on opettanut asukkaansa selviytymään, tavalla tai toisella. Poliisit, konnat ja gangsterit kertovat pikkupoikien lestinheitosta ja suuren luokan salakuljetuksesta, murtovarkauksista ja pornobisneksestä, huumekaupasta ja nyrkkeilystä. Väkivalta ja ennenaikainen kuolema ovat näissä tositarinoissa yhtä tuttuja kuin yhteiskunnan taloudellinen ja poliittinen kerma, jonka toimet tuntuvat kerran toisensa jälkeen liikkuvan rikollisuuden rajamailla.

Harri Nykänen, Raid-kirjojen kirjoittaja, on vuonna 1953 syntynyt dekkaristi ja vanhan liiton rikostoimittaja. Tom Sjöberg on Rööperin katujen kasvatti. Hän heitti ensimmäisen pimeän lestinsä 12-vuotiaana, ja on nykyään yksi Helsingin alamaailman legendoista. Nykänen on haastatellut teosta varten useaa kymmentä poliisia ja alamaailman tekijää.

”Siihen aikaan kun mä olin lapsi oli oikeastaan pakko olla mukana rikoksissa, jos aiko saada rahaa. Himasta sitä ei saanut, eikä silloin ollut fattaa, josta hakea. Sitä paitsi ei meitä edes pidetty rikollisina, me oltiin arvostettuja liikemiehiä. Poliisitkin osti meiltä viinaa. Jos ajattelee olosuhteita mistä on lähdetty liikkeelle niin, elämässä on selvitty aika hyvin, ilman pahoja kolhuja. Olisi voinut käydä huonostikin, olla linnan ruuna, niin kuin monet mun kaverit. Jostain syystä yläkerran herra on ollut suopea. Hyvä elämä tässä on eletty. Osan jutuista olisi voinut kyllä jättää tekemättä. En tiedä, joudunko helvettiin vai taivaaseen, yhtä paljon kavereita on kummassakin.”

Arvosteluotteita

”Rööperi - Rikoksen vuodet 1955-2005 on karujen juttujen kokoelma, joka yhtä aikaa puistattaa, hauskuttaa ja masentaa lukijaa.”
Veli-Pekka Leppänen, Helsingin Sanomat

”Teoksen parhaita puolia onkin se, että siinä puhuvat tekijät itse, omalla karhealla katukielellään ja tyylillään.”
Pekka Wahlstedt, Uutispäivä Demari

”Teos on todellakin paikallishistoriaa, tosin toisesta näkökulmasta mihin on totuttu.”
Tapio Nevala, Lapin Kansa.

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510293003
Ilmestymisvuosi: 2005
Lajityyppi: Rikos ja jännitys
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2308Rikos

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.