Ruotsin historia: Jääkaudesta tulevaisuuteen
Ei saatavilla

Ruotsin historia: Jääkaudesta tulevaisuuteen

Lindqvist, Herman

Tv-ohjelmista tunnetun toimittajan elävä ja kiinnostava historiateos Ruotsista, johon Suomikin kuului lähes 700 vuotta. Suom. Seppo Hyrkäs.

Ensimmäiset ihmiset ilmestyivät nykyisen Ruotsin eteläosaan jo 14 000 vuotta sitten jääkauden väistyessä. Tuntemattomat tulokkaat saapuivat sinne kävellen, sillä Juutinraumaa ei vielä ollut. Muinaisista metsästyskulttuureista käynnistyi vertaansa vailla oleva kehitys - köyhä ja karu Pohjolan maa kohosi aikanaan erääksi Euroopan johtavista ja pelätyimmistä suurvalloista, jonka luomisessa myös suomalaisilla oli kunniakas mutta raskas osansa lähes 700 vuotta.

Vuosisatojen ajan sota oli valtakunnassa pikemminkin sääntö kuin poikkeus. Veren vuodattaminen loppui lähes kaksi vuosisataa sitten ja kivikaudesta alkanut kehitys päättyi kansankotiin ja hyvinvointiin tavalla, joka ei aiheuttanut maailmansotien runtelemissa naapurimaissa ainoastaan kateutta vaan myös katkeruutta. Suomen ystävänä tunnettu kirjan tekijä käsittelee harvinaisen monipuolisella tavalla suomalaisten osuutta Ruotsin kehityksessä sekä sodan että rauhan aikana.

 

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510283295
Ilmestymisvuosi: 2003

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.