Bodomin arvoitus

Palo, Jorma

Helluntaina 1960 Helsingin Kirurgiseen sairaalaan tuli tai sinne tuotiin mies, joka teeskenteli tajutonta mutta vaikutti muuten terveeltä. Hän pesi yöllä käsiään bensiinillä. Vain vuorokautta aikaisemmin Bodomin järven rannalla Espoossa oli surmattu raa’asti kolme telttailevaa nuorta ja pahoinpidelty neljättä.

Miestä hoitaneet lääkärit ja heidän amanuenssinsa, kirjan tekijä, yhdistivät miehen surmiin ja ilmoittivat hänet poliisille. Näin käynnistyi tapahtumasarja, joka on askarruttanut lääkäreitä ja sairaalan muuta henkilökuntaa yli 40 vuotta. Veriteon tekijää ei ole saatu kiinni.

Keskusrikospoliisi jätti lääkärit kuulustelematta eikä lääkäreiden pyynnöstä huolimatta tutkinut sitä, oliko miehen tahraisissa vaatteissa punaviiniä, maalia vai verta. Vaikka hän oli saanut kuritushuonetuomion pahoinpitelystä, poliisi ei pidättänyt eikä toimittanut häntä vankilaan ennen kuin parin vuoden päästä ja silloinkin vasta, kun sanomalehti Uusi Suomi kirjoitti asiasta. Huomiotta jäivät myös lääkäreille sattuneet oudot ja jopa pelottavat tapahtumat.

Jorma Palo omistaa kirjansa edesmenneiden, arvoituksen selvittelyssä mukana olleiden kollegojensa muistolle. Samalla hän varoittaa uskomasta yhteiskunnan auktoriteetteihin, poliisiinkaan.

 

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789510278932
Ilmestymisvuosi: 2003
Kirjastoluokka: 35.7
Lajityyppi: Rikos ja jännitys
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2308Tietopokkarit

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.