Paikannimet

Hakulinen, Kerkko

Sanakirjassa ovat hakusana-artikkeleina maanosat, maat ja niiden pääkaupungit, useat muut tärkeät kaupungit, isojen maiden ensimmäisen asteen hallintoalueet, merkittävät luonnonpaikat (joet, järvet, meret, vuoristot jne.), luontonimiin sisältyvät termit, kaikkien maiden hallintoalueyksiköiden ja hallitusmuotojen nimitykset sekä maiden ja monien hallintoalueiden kirjaintunnukset. Nimet ja nimitykset annetaan suomen lisäksi paikallisilla virallisilla kielillä ja englanniksi. Sana-artikkeleissa on yleistiedon lisäksi nimien ääntö-, taivutus- ja tavutusohjeet. Sana-artikkelien lopussa kerrotaan nimien synnystä ja merkityksistä. Nämä etymologiat ovat uutta suomalaisessa maantieteellisessä kirjallisuudessa.

Sanakirja sisältää noin 6 200 paikannimeä. Se antaa tietoa maantieteestä ja maailmasta samoin kuin kielistä. Teos on tarkoitettu suomen kielestä, nimistä ja nimien kirjoittamisesta kiinnostuneille.

Tekijä, fil. lis. Kerkko Hakulinen on maantieteilijänä erikoistunut paikannimistöön, nimistön yleiseen standardointiin ja erityisesti suomenkielisten nimien normaalistamiseen ja oikeinkirjoitukseen.

 

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510276761
Ilmestymisvuosi: 2006
Kirjastoluokka: 87.90

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen3
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 2
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.