YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Yksinäiset, Tinaa, Perillisen ominaisuudet

Holappa, Pentti

Holapan varhaisimmat romaanit yksissä kansissa 

Pentti Holapan esikoisromaanissa Yksinäiset (1954) esiintyy kirjakauppias Koteloinen, joka arvostaa tyyliä yli kaiken. Hän nautiskelee kirjojen virheettömistä lauseista, mutta ihmisten puheita hän ei ymmärrä, tuskin omiaankaan. "Holappa aiheuttaa iloisen mielensysäyksen toisensa jälkeen, hän on elinvoimainen ja hengessä palava", kiitti kriitikko Toini Havu 27-vuotiaan kirjailijan romaania sodanjälkeisen Helsingin elämäntaiteilijoista. 

Romaanissa Tinaa (1961) vietetään pankinjohtaja Arposen merkkipäiviä. "Alku kuin vakaata sukuromaania, keskiosa kuin ranskalaista novellia ja loppu mielenvikaisen päiväkirjaa – – yllättävyys ja älykkyys ärsyttävät lukijaa jatkamaan." (AVmö, Kainuun Sanomat) 

Perillisen ominaisuudet (1963) kertoo tehtaanjohtajasta, "kivisestä Ukosta", joka valitsee seuraajakseen häikäilemättömän nuorukaisjumalan. "Sardonista huvitusta saaden Holappa kuvaa koneiston virheettömyyttä, tuo sitten mukaan pienen lisätekijän, joka muuttaa kyseenalaisiksi vuosisadan suuret ihanteet, tuotannon nopeuden ja tehokkuuden." (Väinö Kirstinä, Ylioppilaslehti)

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510267912
Ilmestymisvuosi: 2002
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.