YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Poika

Korhonen, Keijo

Tekijä kertoo pikkupojan muistikuvina, miten vuosina 1939–1945 sotien sekä puutteen ajan suuret tapahtumat heijastuivat syrjäisen kainuulaiskylän elämään. Kirja on samalla kunnianosoitus sille suomalaiselle aikuisväestölle, joka kesti vaikeat ajat kuusi vuosikymmentä sitten.

Keijo Korhosen lapsuudenkoti sijaitsee Melalahdessa Oulujärven rannalla. Keijolla on kolme nuorempaa veljeä: Juhani, Pentti ja Teuvo. Isä-Korhosen työnä on kotitilanhoito, äidillä on kodin- ja karjanhoidon lisäksi opettajanvirka kylän kansakoulussa.
Kirjassa Keijo Korhonen kertoo lapsuudestaan 6-vuotiaasta 11-vuotiaaksi. Hän kuvaa maalaistalon töitä ja arkea, lasten leikkejä ja osallistumista erilaisiin askareisiin.

Suomen ja Neuvostoliiton aselevon astuttua voimaan puhutaan myös Melalahden kylän evakuoinnista. Tavaroita pakataan ja ruisleipiä leivotaan evääksi. Talojen ikkunoista ja pihoilta ja tienpientareilta kyläläiset seuraavat saksalaisten joukkojen poistumista Oulua kohti.

Seuraavana keväänä Keijo pyrkii ja pääsee oppikouluun. Kun tulee syksy ja alkaa koulu, kodissa vietetyt poikavuodet jäävät taakse ja edessä on muutto koulukortteeriin Kajaaniin.

Tohtori Keijo Korhonen, s. 1934, on ollut Helsingin yliopiston poliittisen historian professorina vuosina 1974–1977. Hän on ollut ulkoasiainministerinä, alivaltiosihteerinä, suurlähettiläänä YK:ssa ja presidenttiehdokkaana. Kainuun Sanomien päätoimittajavuosien jälkeen hän muutti Yhdysvaltoihin. Keijo Korhonen on nykyisin yliopistonprofessori Arizonassa, sivutoimisesti cowboy ja vapaa kirjoittaja.

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510264706
Ilmestymisvuosi: 2001
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2307Elämäkerrat

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.