Eino Salmelainen - Elämä ja teatteri

Kelamaa, Kalevi

Mukaansatempaavasti kirjoitettu, eloisa ja seikkaperäinen elämäkerta suomalaisen teatterin legendasta

Professori, teatterineuvos Eino Salmelainen (1893–1975) oli moniin tulkintoihin houkuttava ihminen ja taiteilija. Ohjaajana rohkea kokeilija, etsijä, rajojen murtaja, kansainvälisten teatterivirtausten herkkävireinen oivaltaja ja sovittaja, vahvimmillaan suomalaisen ihmisen, kansallisen elämänlaadun tulkitsijana, kaskuissa ja anekdooteissa näyttelijöiden rääkkääjä, silti monille näyttämötaiteen kiintotähdille tukija, opastaja, ymmärtäjä.

Salmelaisen yli neljäkymmentävuotiseen teatteriuraan sisältyy olennainen osa suomalaisen teatteritaiteen historiaa. Kotimaisen näytelmäkirjallisuuden löytäjänä ja tukijana hänen vertaisensa on ollut vain Suomalaisen teatterin perustaja Kaarlo Bergbom. Kiitollisuuttaan neuvoista ja opastuksesta vakuuttelivat muun muassa Hella Wuolijoki, Mika Waltari, Kyllikki Mäntylä, Ensio Rislakki…

Teatterin lisäksi Salmelainen työskenteli lehtimiehenä ja kriitikkona, ohjasi partiolaisia ja nuorisoseuralaisia, kirjoitti sarjan muistelma- ja teatterikirjoja, satoja lehtiartikkeleita, keskusteli, väitteli…

Tässä kirjassa Salmelaisen monipuolista työtä ja ristiriitaista henkilöä tarkastellaan ensi kertaa kokonaisuudessaan muun muassa Salmelaisen laajan kirjeenvaihdon ja henkilöarkiston pohjalta.

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510262764
Ilmestymisvuosi: 2001
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.