Ossi Runne: Trumpetilla ja tahtipuikolla

Luhtala, Pertti

"Kultaisen trumpetin miehen" hauska ja jännittävä elämäkerta kattaa lähes koko suomalaisen musiikkielämän kirjon. Mustavalkokuvitus.

Ossi Runne - Trumpetilla ja tahtipuikolla on Kultaisen trumpetin miehen, kevyen ja viihdemusiikin uranuurtajan persoonallinen, hauska ja jännittävä elämäkerta, joka kattaa suomalaisen musiikkielämän lähes koko kirjon.

Jatkosodan Kaartin soittokunnassa palvellut Ossi Runne joutui swingin rytmien, jazzin sykkeen ja tanssimusiikin lumoihin. Hän soitti mm. Ossi Aallon ja Toivo Kärjen orkestereissa ja tutustui myöhemmin legendaarisen Topin ohella sanoittaja Repe Helismaahan, joista teoksessa riittää mehukkaita anekdootteja. Kirja sisältää myös ennen julkaisematonta tietoa Olavi Virrasta, joka oli vuosia Runnen orkesterin solistina.

Televisio-ohjelmat Jatkoaika ja Euroviisut nostivat kapellimestari Runnen koko kansan tietoisuuteen. Yli 50 vuotta valtakunnan ykkös- ja soolotrumpetistina on huikea ura, josta mitalin voi ojentaa päivittäiset soittoharjoitukset kestäneelle vaimolle.

Kirjan toimittaja Pertti Luhtala on tehnyt musiikkidokumentteja Yleisradiolle ja televisioon sekä kirjoittanut teoksen Rumbakuninkaista salsatähtiin, jonka Helsingin Sanomat valitsi vuoden 1997 parhaimpien tietokirjojen listalle.

 

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510246849
Ilmestymisvuosi: 2003
Kirjastoluokka: 7899

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 2
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.