YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Suomen tieteen historia 2: Humanistiset ja yhteiskuntatieteet

Suomen tieteen historia 2: Humanistiset ja yhteiskuntatieteet

Tommila, Päiviö; Tiitta, Allan

Tieteellinen tutkimus on keskeisiä poliittisen, taloudellisen ja kulttuurisen päätöksenteon lähtökohtia. Tieteen historia heijastaa kunkin aikakauden pyrkimystä etsiä vastauksia kysymyksiin ihmisen ja hänen ympäristönsä olemassaolon ehdoista. Suomen tieteen historia sisältää suomalaisen tuktimuksen ja sen edellytysten vaiheet keskiaikaisesta opinkäynnistä 1900-luvun loppuun.

Neliosaisessa teossarjassa tarkastellaan tieteellisen tiedon luonnetta, yhteiskunnan ja tutkimuksen välisiä vaikutussuhteita, yhteyksiä kansainväliseen tiedemaailmaan, tieteellisten innovaatioiden syntyä ja leviämistä, tiedeyhteisöä, yliopistoja ja tutkimuslaitoksia, tutkijan arkipäivää sekä eri tieteenalojen sisäistä kehitystä.

Suomen tieteen historian ensimmäinen osa sisältää suomalaisen tutkimuksen ja korkeimman opetuksen vaiheet 1880-luvulle. Muut osat ulottuvat tästä tieteemme historiassa tärkeästä ajankohdasta aina uuden vuosituhannen alkuun. Toisessa osassa tarkastellaan tieteenaloittain humanististen ja yhteiskuntatieteiden sekä kolmannessa osassa luonnontieteiden, lääketieteiden ja teknisten tieteiden tutkimuksen saavutuksia. Neljäs osa esittelee 1900-luvun tiedepolitiikkaa, yliopistolaitoksen ja tiedeyhteisteön kasvua sekä tutkimuksen yleisiä edellytyksiä.

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510231050
Ilmestymisvuosi: 2000

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.