YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Tristram Shandy
Ei saatavilla

Tristram Shandy

Sterne, Laurence

1700-luvun modernein romaaniklassikko!

Poikkeamat ovat kiistämättä lukemisen auringonpaiste: -ne ovat sen henki ja elämä; - jos ne esimerkiksi poistettaisiin tästä kirjasta niin saman tien voisi poistaa koko kirjan niiden myötä ; - kylmä ikitalvi viipyisi sen joka sivulla; mutta palauttakaapa ne kirjoittajalle ; - hän astuu esiin kuin ylkä, - huikkaa tervehdyksen, tuo vaihtelua, eikä anna ruokahalun sammua.


Laurence Sterne (1713-68) on Englannin kirjallisuushistorian omaperäisimpiä kirjailijoita, tyylilajista toiseen heittelehtivä ilveilijä, joka on pian kahden- ja puolensadan vuoden ajan häkellyttänyt ja hykerryttänyt lukijoitaan.
Sterne pääteos on vuosina 1759-67 ilmestynyt Tristram Shandy. Nimi puijaa lukijan odottamaan kuvitteellista elämäkertaa, mutta itse teoksessa Tristram vain ilmestyy silloin tällöin kadotakseen taas näkyvistä teoksen kirmatessa uusille houkutteleville sivupoluille.
Romaanin tapahtumat etenevät tahallisen katkelmallisesti ja ajassa poukkoillen: Sternen mestariteosta ei ole turhaan kutsuttu silmänkantamattomaksi poikkeamien järjestelmäksi ja verrattu James Joycen Odysseukseen. Näennäisen satunnaisuuden takana toimii kuitenkin pirullinen kirjailijanero, joka luo kirkasta satiiria kaikesta tielleen osuvasta, vuoroin halveksunna ja vuoroin myötätunnon valaisemana.

Kersti Juvan loistava suomennos tuo käännöskirjallisuuteemme merkittävän lisän.

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510227701
Ilmestymisvuosi: 1998
Kirjastoluokka: 845 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.