Ihnimillinen tekij

Ihnimillinen tekijä

Greene, Graham

Maurice Castle on ystävällinen ja vaatimaton yli kuusikymmentävuotias, tekee säntillisesti työtään Englannin Salaisessa Palvelussa ja rakastaa hellästi afrikkalaista vaimoaan Sarahia ja pientä poikapuoltaan Samia. Kun hänen osastollaan paljastuu tietojen vuoto, hän välttyy epäluuloilta luotettavan olemuksensa ansiosta. Epäilykset kohdistuvat hänen alaiseensa Davisiin, joka juo hiukan liikaa ja käsittelee salaisia papereita silmäänpistävän huolettomasti. Castle ei pysty puolustamaan ystäväänsä tämän kulkiessa tuhoaan kohti. Silti hän, ja hän yksin, tietää Davisin olevan syytön.

Samoihin aikoihin Castle saa vihiä Afrikkaan liittyvästä tuhoisasta atomisuunnitelmasta. Sitä hoitelee mies, jota hän vihaa sielussaan – Cornelius Muller, joka heidän yhteisinä Afrikan-vuosinaan oli aiheuttanut Sarahin elämän tragedian. Castle toimii kuten on hiljaisuudessa toiminut ennenkin; hän kavaltaa suunnitelman venäläisille. Jo sen tehdessään hän aavistaa joutuvansa eroamaan rakkaistaan ja pakenemaan yli rajojen – kohti maattomuutta, tarkoituksettomuutta, pysyvää epävarmuutta.
Greenen mestarillinen kaksoisagentin muotokuva kasvaa ihmisen tekojen ja tarkoitusten monisyisyydestä. Se muistuttaa miten mahtavia voimia vihan ja koston ohella ovat rakkaus ja kiitollisuus; se nostaa esiin elämän ironian, pettymysten väistämättömyyden. Tämä syvän inhimillinen agenttiromaani on ”parhainta mitä Greene on koskaan kirjoittanut, kiinteä, ironinen, nykyelämä purevasti huomioiva, hauska, järkyttävä ja ennen kaikkea myötätuntoinen.” 

Kustantaja: Tammi
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9513042995
Ilmestymisvuosi: 1978
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.