Karhiainen

Kennedy, William

Francis Phelan, entinen baseball-tähti, kaupungin kuuluisuus, nyt ikääntyvä pummi, irtolainen, juoppo, todella paha tapaus, tappajakin, palaa kotikonnuilleen Albanyyn, New Yorkin osavaltion pääkaupunkiin.
Jäätyneet muistot heräävät: päivä 22 vuotta sitten jolloin Francis jätti vaimonsa, lapsensa, kotinsa - karisti kaupungin tomut jaloistaan; senjälkeinen elämä yhteiskunnan hylkiöiden joukossa, niiden, joilla ei ole mitään menetettävää tai säästettävää.
Francisin on pakko katsoa läpi menneisyytensä hämärät ja mutaiset kuviot, kohdattava syyllisyytensä, pakonsa viinaan, unohdukseen, jatkuvaan liikkeellä oloon. Hänen on myös tehtävä ratkaisunsa.
Karhiainen on rohkea kirja; mestarillinen, julma ja kaunis romaani. sen pohjalta on tehty myös maailmanmenestyselokuva.
USA:n kriitikot palkitsivat Karhiaisen vuoden 1983 parhaana kirjana. Vuonna 1984 se sai arvostetun Pulitzerin palkinnon.
William Kennedy sai odottaa menestystään pitkään. Mutta viimein se tuli, ja Karhiainen on maineensa ansainnut.
Francis Phelan, entinen työmies ja baseball-tähti, nyt ikääntyvä pummi, juoppo, paha tapaus, tappajakin, palaa vuonna 1938 kotikonnuilleen Albanyyn, joka on New Yorkin osavaltion pääkaupunki, "uhkapelin ja synnin, hyvän ja halpamaisen politiikan, yöelämän ja työn, roistojen ja moralistien kaupunki", kuten kirjailija itse sanoo.
Francis pestautuu hautuumaalle keikkahommiin. Jäätyneet muistot heräävät: se päivä 22 vuotta sitten kun hän vaippoja vaihtaessaan pudotti vastasyntyneen poikansa lattiaan ja lähti kotoaan, koko elämä niiden parissa, joilla "ei oo muuta säästämisen arvoista kun tämä nahka, ja sehän on jo päällä" - mutta heissä on enemmän voimaa kuin päälle näkyy. Niin Helenissäkin, Francisin kumppanissa, joka yhä muistaa oman oodinsa ilolle.
Karhiainen on kuulas ihmisen ylistys, hauska ja samalla uljas romaani.

Kustantaja: Otava / Otavan kirjasto
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9511080350
Ilmestymisvuosi: 1984
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.