YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Professori Martensin lähtö

Kross, Jaan

Kesäkuun seitsemännen päivän aamuna 1909 oikeusoppinut ja valtiomies professori Martens nousee Pärnun asemalta Pietarin junaan. Aamu on kaunis, tutu maisemat kulkevat ja matkamies torkahtelee. Mennyt väikkyy kuvasarjana tajunnassa, milloin tyynnyttävä, milloin mieltä häiritsevänä. Matkasta tulee tilinteko, kansan parista nousseen hovimiehen suuri tunnustus, jossa elämän, vastuun ja lojaliteetin vaatimukset, turhamaisuus ja rakkaudenkaipuu käyvät vuoropuheluaan. Todellisuus katkaisee kuvitelmat. Ensimmäisen luokan vaunuun astuu ylellisesti pukeutunut nuori nainen, rohkea ja sosialistisia aatteita harrastava maisteri, naimisissa suomalaisen Wuolijoen kanssa. Hämmentävä ja tavoittamaton nainen, kuin enne jostakin uudesta, itsenäisemmästä…


Tarina on Krossille ominaiseen tapaan yhtä aikaa tarkasti dokumentoitu ja äärettömän aistillinen, jännittävä ja hienovarainen. Se on ihmisen intiimi lähikuva taustanaan vuosisadan vaihteen usvainen ilmapiiri, muuttuva maailman ja tsaarinajan jännittynyt Venäjä.

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9510138517
Ilmestymisvuosi: 1986
Kirjastoluokka: 8421 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.