YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Magneetti Olympialaiset 1940 JPN

Taiteilija: Ilmari Sysimetsä

Alunperin julkaistu: 1938

Laminoidut julistemagneettimme kestävät kovempaakin Suomi-kaipuuta ja kulutusta.

Valmistettu EU:ssa.

Koko 8x5,5cm.

Toisinaan vanhatkin suunnitelmat toimivat yllättävän hyvin. 

Vuodeksi 1940 suunniteltuja olympiakisoja ajatellen järjestettiin julistekilpailu vuonna 1938. Palkinto jaettiin kolmen osallistujan, Ilmari Sysimetsän, Jorma Suhosen ja Henry Czarneckin, kesken. Sitten puhkesi talvisota. Uusi suunnittelukilpailu järjestettiin vuonna 1950 vuoden 1952 olympialaisia varten. Kilpailun tuomaristossa olivat muun muassa edellä mainitut Sysimetsä ja Henry Czarnecki. Kuten ensimmäiselläkin kerralla, päädyttiin jälleen palkitsemaan kolme ehdotusta. Kilpailuun osallistuneet työt esiteltiin yleisölle Messuhallin näyttelyssä Helsingissä. Niin, ja vaikka kilpailusta onkin säilynyt pari suurta pahvilaatikollista julisteita, ei niiden joukosta tilaajien mielestä löytynyt ainuttakaan käyttökelpoista... Oli siis aika palata lähtöruutuun. 
Vähin äänin olympiakisojen järjestelytoimikunta ilmoitti käyttävänsä tunnusjulisteena Ilmari Sysimetsän ehdotusta The Flying Finn vuodelta 1938. Karjalaa vain hieman pienennettiin ja Suomen toinen käsivarsi poistettiin kartalta, ja asia oli hoidettu. 
Juliste on yksinkertaisuudessaan nerokas: lentävä suomalainen Paavo Nurmi juoksee Suomea maailmankartalle Wäinö Aaltosen veistoksen hahmossa. Maskuliinisesta juoksijafiguurista voi löytää viittauksen antiikin urheilukilpailuihin. Taustalla näkyy maapallo, johon pieni Suomi on asemoitu.

Kustantaja: Anglo-Nordic
Sidosasu: muu
ean: 6430034547839
Ilmestymisvuosi: 2024

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen3
Rosebud Citycenter5
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma4
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.