Kaksoiselämää

Sulzer, Alain Claude

Ranskan merkittävimmän kirjallisuuspalkinnon - Goncourt-palkinnon - huimaava taustakertomus Napoleon III:n ajan Pariisin loistossa ja kurjuudessa.

Ranskalaiset kirjailijaveljekset Edmond ja Jules de Goncourt elivät 1800-luvun loppupuolella kuin kaksoset - jakaen talonsa, ajatuksensa, työnsä ja rakastajattarensa.

He tunsivat niin Gustave Flaubertin, Emile Zolan kuin keisarin serkun ja istuivat ravintoloissa, kävivät näyttelyissä ja taltioivat kaiken kuulemansa julkaistuun päiväkirjaansa.

Veljesten silmien alla heidän taloudenhoitajansa Rose Malingre vietti rakastuneen naisen itsetuhoisaa kaksoiselämää vuosikymmenien ajan.

Kaiken paljastumisen ja Jules-veljen kuoleman jälkeen kypsyi Edmond de Goncourtin päätös jättää maailmalle jotakin pysyvämpää kuin heidän tuotantonsa ja Rosen tragediasta kertova, veljesten kirjoittama romaani.

Alain Claude Sulzerin teos on mestarillinen kuvaus tekijöistä, jotka taustoittavat yli 100 vuotta jaetun kirjallisuuspalkinnon luojan elämää. Romaani on myös aikalaiskuvaus vailla vertaa.

"Teos on helmi uusien julkaisujen tulvassa."
Elke Heidenreich, Der Spiegel

 

Kustantaja: Lurra Editions
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789527380512
Ilmestymisvuosi: 2024
Kirjastoluokka: 84.2 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter1
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.