Mistä sotakenraalit tulivat: tie Mannerheimin johtoon
Ei saatavilla

Mistä sotakenraalit tulivat: tie Mannerheimin johtoon

Laaksonen Lasse

Minkälaisen kenraalijoukon Mannerheim sai johtoonsa talvisodan taisteluihin? Miten vahvat yksilöt, nurkkakunnat ja ristiriidat vaikuttivat sotilasylijohdossa 1918-1939?

Mikä oli kenraalien henkilösuhteiden todellinen merkitys suhtautumisessa lapuanliikkeeseen, Mäntsälän kapinan ratkaisemiseen ja puolustusjärjestelyihin talvisodan edellä? Entä millaista kiistelyä käytiin Mannerheimin puolustusneuvostossa ja miten ne vaikuttivat sotaan varustauduttaessa.

Historioitsija Lasse Laaksosen tutkimus tarjoaa uusia tulkintoja ja historiallisia selityksiä Mannerheimin ja kenraalien suhteista sekä niiden merkityksestä Suomen armeijan tärkeimmässä kehitysvaiheessa. Ylipäällikkö Mannerheimin johdossa ollutta kenraalijoukkoa ei ole aiemmin analysoitu, vaikka heillä oli ratkaiseva vaikutus talvisodasta selviytymiseen. Vastaavasti aiemmin tutkimatta ovat olleet Mannerheimin kenraalien ja kenraalien keskinäisten henkilökemioiden, persoonallisten piirteiden ja yksilöllisten johtamistapojen vaikutus sisällissodasta talvisotaan.

Talvisodan loppunäytöksestä väitelleen ja eripurateoksestaan palkitun Lasse Laaksosen tutkimus murtaa pinttyneitä myyttejä ja vääristyneitä käsityksiä. Tutkimus tarjoaa tärkeää tietoa johtamista, päätöksentekoa ja kriisinhallintaa koskeviin tämän päivän tarpeisiin yritysjohtamisesta poliittiseen vallankäyttöön ja sotilasorganisaatioihin.

Kustantaja: Helsinki-kirjat
Sidosasu:
ean: 9789525874259
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.